Steven Hasseldal på plass i Østfold

Steven Hasseldal hadde i dag sin første dag på jobb som ny politimester i Østfold. Denne høsten skal han fange både storvilt og småkriminelt.

Steven Hasseldal

NY JOBB: Steven Hasseldal startet i dag i jobben som Østfolds nye politimester.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

– Jeg ønsker å være en synlig politimester, men samtidig lede gjennom min ledergruppe. Det blir en balansegang, sier Steven Hasseldal til NRK.

I dag hadde 43-åringen fra Arendal sin første dag på jobb som ny politimester i Østfold. Den første tiden skal han bruke på å bli bedre kjent med både fylket og sine drøyt 600 nye kolleger.

Derfor ønsket han ikke å komme med noen programerklæring, da han ble presentert for pressen på politihuset på Grålum i formiddag.

– Jeg vet at vi har utfordringer knyttet til blant annet gamle saker, men jeg tror ikke jeg skal gå i detaljer på min første dag på jobb. Nå skal jeg først bli kjent med mine nye medarbeidere, så får vi sammen meisle ut kursen, retningen og prioriteringene.

Fortsetter pendling

Steven Hasseldal ble landets yngste politimester da han ble utnevnt til stillingen i Sunnmøre politidistrikt i 2011.

I tre og et halvt år har han ukependlet mellom hjemstedet Arendal og arbeidsplassen i Ålesund.

– Det har vært en tung reisevei, så det har vært et ønske å komme nærmere familien, sier han.

Etter at han hadde sin siste arbeidsdag i Sunnmøre lørdag, da han ledsaget prinsesse Astrid fru Ferner under hennes offisielle besøk i Ålesund, flyttet han inn i sin nye hybel i Fredrikstad mandag.

Selv om han har fått seg jobb langt nærmere hjemstedet, kommer han fremdeles til å ukependle. I hvert fall inntil videre.

– Guttene mine begynner å bli ganske store, 16 og 18 år. Det er ikke lenge igjen før de er ute av redet, så får vi se.

Har mange planer

43-åringen tror erfaringene fra Sunnmøre kommer godt med i den nye stillingen i Østfold.

– Det er alltid en fordel å ha en bakgrunn som politimester. Da kjenner man til hvordan ting fungerer. Det er også en fordel at man kommer utenfra. Man har ingen bindinger til de tidligere avgjørelsene, og man kan starte med blanke ark. Ulempen er at det tar noe tid å bli kjent.

Og kjent vil han som sagt bli før han uttaler seg bastant om hva man kan forvente seg av Østfold politidistrikt fremover.

Det er nærmest umulig å få noen planer eller tanker ut av den nye politimesteren. Men han er klar på at han i fremtiden vil være både synlig og tydelig på hva Østfold skal stå for som politidistrikt.

– Jeg har mange planer. Men jeg ønsker samtidig å være ganske ydmyk med tanke på at man faktisk gjør ting veldig bra i dag også. Å komme med nye løsninger på ting som allerede fungerer er ikke alltid like lurt.

– Hvordan vil innbyggerne merke at de nå har fått en ny politimester?

– Jeg tror ikke de vil merke noen særlig forskjell, i hvert fall ikke i begynnelsen. Så får vi etter hvert lage en tydelig retning på hva vi skal levere.

Skjult perle

Steven Hasseldal beskriver seg selv som en aktiv mann, som liker å være ute i skog og mark.

Han trives også godt på sjøen, noe som kan være en fordel når han nå starter jobben med å utforske sitt nye fylke.

– Jeg har vært i Østfold et par ganger, så jeg kjenner ikke fylket veldig godt. Men jeg har blitt fortalt at det er en skjult perle – og det tror jeg på.

Denne høsten skal man heller ikke bli overrasket om man møter på politimesteren med et skytevåpen mellom hendene, ute i Østfolds skoger.

– Jeg er glad i jakt og friluft, jeg jakter på storfugl og storvilt hvert år. Det trives jeg veldig godt med, sier Hasseldal.

– Også er jeg glad i å lese en god bok. Jeg må innrømme at det går mye i krim, men det er kun for avslappingens skyld, avslutter Østfolds nye politimester.

Politi

Østfolds nye politimester er glad i å være på sjøen. Her er han (t.h) i forbindelse med at en ny politibåt ble presentert på Sunnmøre.

Foto: Ole-Ottar Høgstavoll / NRK