Stengte Facebook for ansatte

Halden kommune har stoppet de ansattes tilgang til Facebook. - Det ble misbrukt, sier rådmannen.

Facebook
Foto: The Canadian Press, Sean Kilpatrick / Scanpix/AP

Det er rundt tre uker siden tilgangen til Facebook for de ansatte i Halden kommune ble stoppet. Det skal ha skjedd helt uten forsvarsel, og uten informasjon til de ansatte.

- Det er riktig at Facebook er avstengt for bruk fra kommunale PC´er. Vi avdekket misbruk av Facebook blant ansatte, sier rådmann i Halden, Per Egil Pedersen kort på telefon mandag kveld. Han ber oss ringe igjen tirsdag.

Overrasket

Ordfører i Halden, Per Kristian Dahl, er selv en ivrig bruker av Facebook. Men, ikke i arbeidstiden. Mandag kveld var han fortsatt ikke klar over at hans egen administrasjon har stengt Facebook-tilgangen for kommunalt ansatte på jobb.

- Dette høres merkelig ut, og det er overraskende om man har stengt tilgangen til Facebook for de ansatte, sier han på telefon mens han er på en tjenestereise utenlands.

Dahl vil ikke kommentere stengningen ut over at han vil ta det opp med rådmannen tirsdag.

NRK er kjent med at blant annet Brygga Kultursal, som er en kommunal virksomhet i Halden, har måttet gå utenom det kommunale datanettet for å kunne kommunisere med sin Facebook-gruppe på 3000 tilhengere.

KS positive

Kommunenes egen organisasjon, KS, har oppfordret kommunene til å ta i bruk digitale medier som Facebook. Administrerende direktør i KS, Sigrun Vågeng, sier det er mye å hente for en kommune som bruker sosiale medier aktivt.

- Vi har oppfordret kommuner til å være på sosiale medier, og ha et aktivt forhold til dem. Men, det er viktig at hver kommune lager spilleregler for bruken av Facebook og andre slike medier, sier Vågeng.