Hopp til innhold

Speidere kan løse VM-floke

Ski-VM hadde håpet at flaggene til deltakerlandene skulle få være opp under hele arrangementet, men strenge flaggregler gjør at de 60 flaggene må heises og fires hver eneste dag. Nå vil speidere hjelp til.

Flaggheising til besvær

Totalt 60 flagg fra ulike nasjoner vil pryde Holmenkollen under ski-VM 2011.

Foto: Andreas Sundby/NRK

Flaggreglene kan by på praktiske utfordringer under ski-VM.

Arrangørene har søkt om å få flagge med alle deltakerlandenes flagg i arenaen under hele verdensmesterskapet, men Oslo kommune har imidlertid bestemt at flaggene må ned om kvelden, slik som flaggreglene tilsier. Generalsekretær i Norges speiderforbund, Karen Johanne Strømstad, sier de tar utfordringen på strak arm.

– Vi har lyst til å bidra med en folkefest og gjøre arrangementet best mulig for alle de internasjonale gjestene.

Rustet for oppgaven

Det vil være totalt 1440 flaggheis og firinger. Strømstad mener speiderne er rustet for oppgaven og håper på et samarbeid med gardistene.

– Speidere blir brukt til flaggheising gjennom hele året. Vi har stor respekt for flagget. Så det å heise flagg og behandle flaggene pent, det kan vi, sier hun.

Tårnet er åpnet

Tove Indgjerd, kultursjef for Ski-VM, er ikke fremmed for et samarbeid med speiderne.

– Det er kjempeflott med slike innspill. Det er mange som vil engasjere seg, så vi må bare benytte oss av ressursene på best mulig måte, sier hun.

Respekt

Generalsekretæren sier seg enig i Oslo kommunes beslutning. Hun ble overrasket da hun hørte arrangørenes ønske om å ha de 60 flaggene permanent oppe under hele ski-VM.

– Det er ikke slik man behandler flagg. Vi er så opptatt av at vårt eget flagg skal behandles med respekt. Den samme respekten burde vi også ha for de andre flaggene, avslutter hun.

Video Flaggheising til besvær