Spa-hotellet i Rømskog er solgt

Lokale investorer har gått inn med penger, og vil etablere et opplevelsestilbud til konferanse- og privatmarkedet.

Yoga i Rømskog

Spa-hotellet i Rømskog satset tidligere blant annet på Yoga. Nå lover nye eiere opplevelser som helikopterturer.

Foto: Cornelia Bjørke / NRK

«Eiendommen med tilhørende inventar og driftstilbehør er nå solgt til lokale investorer i samarbeid med Nordea, Høland og Setskog Sparebank og Blaker Sparebank ble tilstrekkelig finansiering reist på rekordtid» skriver spa-hotellets ledelse i en pressemelding torsdag.

Satser på opplevelser

De lokale investorene vil etablere et opplevelsestilbud til konferanse- og privatmarkedet.

– Vi vil blant annet rette oss inn mot bedriftsmarkedet og etablere et tilbud på konferansepakker med opplevelser i nærområdet der transport mellom opplevelsene vil bli besørget med for eksempel helikopter - spesielt for de som ønsker en opplevelse litt utenom det helt vanlige.

– I tillegg vil store matopplevelser være en stor satsing, opplyser Morten Bakke og Thomas Berntsen, som representerer den nye stiftelsen Rømskog Spa og Resort.

– En drøm som brast

Spa-hotellet i Rømskog gikk konkurs 18. juni i år. Siden den gangen har bostyret forsøkt å finne en kjøper til anlegget - uten å lykkes.

Gjelden til Nordea ved konkursåpningen var på rundt 38 millioner kroner.

– Jeg tror fortsatt hotellet kan brukes som konferanse- og undervisningssted for bedrifter, men dette er det andre hos oss som kan mer om, sier Aasland.

– Det var en drøm som brast, sa hovedaksjonær og rederiarving Tone Bergesen til Dagens Næringsliv da konkursen var et faktum.

Hun tapte 85 millioner kroner på spa-hotellet ved Vortungen i Rømskog.