NRK Meny
Normal

Zen-hotell tar form

Arbeidene med Rømskogs nye luksushotell er i full gang.

Nytt hotell i Rømskog
Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Neste høst får den lille bygda Rømskog i Østfold et spahotell til 135 millioner når Zen Resort & Spa åpner 1. oktober.

Arbeidene er i full gang ved det nye hotellet, som ligger ved skogsvannet Vortungen. Grunnmuren er lagt, og man kan nå ane konturene av det som skal bli Østfolds nye avslapningsted.

Meditasjon og stillhet

Hotellet blir en av de aller største kvinnearbeidsplassene i kommunen, som har 659 innbyggere. Hotellet får 20 fast ansatte, hvor halvparten kommer fra Rømskog.

Det er daglig leder Lisbeth Pettersen og rederarvingen Tone Bergesen som har tatt initiativ til å bygge hotellet.

Hotellets forretningside bygger på zen-filosofien. Hotelleierne ønsker å tilby stillhet og meditasjons til næringslivskunder.

Mange jobbsøkere

Nå har mange rømsjinger vært på meditasjonskurs

I fjor sommer inviterte hotelleierne på informasjonsmøte i Rømskog, og etter møtet ble mulige jobbsøkere bedt om å ta kontakt.

- 50 stykker sto i kø. Det var rene «Idol». Vi holdt på i fire timer, sa daglig leder Lisbeth Pettersen til Dagens Næringsliv tidligere i høst.

Utsikt over Vortungen

Hotellet har utsikt over skogsvannet Vortungen.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ikke meldt om flere uhell

    Det er ikke meldt om nye hendelser på veiene i indre Østfold de siste timene. Det sier operasjonsleder Pål-Andre Thorsby, i Follo politidistrikt. en person ble sendt til sjekk på grunn av nakkesmerter etter sammenstøt mellom to biler på Slituveien i 10-tiden, det er det eneste som er meldt inn av personskader etter at det var svært glatt på flere veier i indre Østfold i morges og i formiddag.

  • Drevne irer avslutter Månefestival

    Irske Waterboys skal avslutte Månefestivalen neste år. Bandet ble startet av Mike Scott i 1983, og har i en årrekke vært en festivalfavoritt i Norge. – Vi er superfornøyde med å ønske Waterboys velkomne til Gamlebyen, sier daglig leder Torill Frydenlund i Gamlebyen Festivaldrift AS.

    Mike Scott, The Waterboys, Kongsberg Jazzfestival 08.07.17
    Foto: Anders Nielsen / NRK