Hopp til innhold

Snoop snakker om tollkontrollen

Da Snoop Dogg skulle spille i Norge i oktober i fjor, ble han stoppet i tollen på Svinesund.

Snoop Dogg i Oslo

Snoop Dogg snakker nå om årsaken til at han ble holdt igjen i tollen da han kom til Norge via Svinesund i fjor. Her under møtet med fansen på Karl Johan.

Foto: Sondre Bjørdal

Calvin Broadus, som han egentlig heter, skulle egentlig møtt fansen på sko- og klesbutikken Stress på Karl Johan før konserten i Oslo Spektrum, klokken halv to – men han ble fem timer forsinket.

Rapperen selv tøyset vekk forsinkelsen med å si at han hadde møtt venner og spist kylling. Men det viste seg at den virkelige årsaken til forsinkelsen var at han ble stoppet i tollen på Svinesund.

Tidligere meldinger om årsaken til forsinkelsen i tollen har gått på at rapperen hadde for mye penger i bagasjen. Men nå forteller Snoop selv at det var mer enn penger som var problemet.

– De sa: Vi prøver å finne narkotika. Det lukter nemlig narkotika av pengene dine, sier han i intervjuet som er gjengitt på nettstedet CANOE! JAM: Music.

En narkotikahund skal ha fått ferten av noe i turnebussen, og tollere bestemte seg ifølge rapperen for å gå igjennom tingene hans. Snoop selv måtte bli med inn, og han hevder selv at løsningen ble en bot.

– Jeg hadde rundt sju tusen av de morsomme pengene (norske kroner), så jeg sa, "vet du hva, dere kan ta de morsomme pengene og gi meg kontanter (amerikanske dollar), så er vi skuls." Vi ble enige, også dro vi videre, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Snoop Dogg twitter

Snoop Dogg la ut denne meldingen på Twitter, kort tid etter at han ble stanset på Svinesund.

Foto: Skjermdump

Tatt i Norge tidligere

Kontorsjef Wenche Fredriksen i Tollvesenet på Svinesund husker episoden, men sier til NRK.no at hun ikke har mulighet til å kommentere sakene til enkeltpersoner.

– Jeg kan ikke si noe om hva tollerne etter, eller hva som eventuelt ble tatt.

Det er ikke første gang den amerikanske rapperen har vært i hardt vær før her i nord.

Under sin opptreden på Quartfestivalen i 2005 vakte det oppsikt da mange mente han røyket marihuana på scenen.

Dagen før hans konsert i Oslo i 2007, ble han stoppet av svensk politi etter at det ble funnet marihuana på artistens hotellrom. Det endte med fire timer på celle, og urinprøve.

8. januar i år ble Snoop Dogg stoppet på grunn av narkotikabesittelse da en hund fant narkotika i turnebussen hans under en rutinemessig grensekontroll i Texas, melder TMZ.

Se intervju med Snoop Dogg fra hans besøk på Stress:

Video Se Snoop Dogg på Karl Johan

Se Snoop Dogg på Karl Johan

(NRK/NTB)