Hopp til innhold

Kidsa ventet fem timer på Snoop

Men rap-stjernen ville ikke snakke om hvorfor han var forsinket.

Ungdom venter på Snoop Dogg

Ungdom venter på Snoop Dogg.

Foto: Sondre Bjørdal

Henriette Sollås og Sana Holm

Henriette Sollås og Sana Holm

Foto: Sondre Bjørdal

I kveld står rap-legenden Snoop Dogg på scenen i Oslo Spektrum. I den forbindelse skulle han møte fansen på sko- og klesbutikken Stress på Karl Johan.

– Egentlig er vi mest fan av de gamle tinga hans, men vi er her likevel. Vi håper å få et bilde og å få gifta bort vennina vår, sier Henriette Sollås og Sana Holm.

– Jeg har hørt på ham siden jeg var liten, og liker også egentlig best de gamle tinga hans, sier Daniel San. Han legger til at mora hans kommer fra samme sted som raplegenden: Long Beach i California.

Daniel San

Daniel San

Foto: Sondre Bjørdal

Dukket endelig opp

Lenge så det ut til at de måtte vente forgjeves. Men etter at de mest entusiastiske hadde ventet i fem timer, møtte Snoop Dogg endelig fansen klokken halv sju. Årsaken til forsinkelsen var at han ble stoppet i tollen på svenskegrensa, sto det i ettermiddag å lese på hans Twitter-profil.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Snoop Dogg i Oslo

Snoop Dogg i Oslo.

Foto: Sondre Bjørdal

Når han endelig var på plass ville han ikke kommentere sitt møte med norske tollere, men tøyset vekk forsinkelsen med å si at han hadde møtt venner og spist kylling.

Slik ankommer Snoop Dogg Oslo:

Video Se Snoop Dogg på Karl Johan

Til tross for den lange ventetiden var Magnus Sereba, Kristoffer Cezinado, Benjamin Myhre og Mert Senturls i skyene etter å ha møtt superstjernen.

– Det var helt vilt. Vi har ventet siden halv tolv, men til slutt fikk vi "rewarden". Til slutt fikk vi hilst, og han gav oss alle kallenavn. Nå blir det konsert, sa kompisgjengen etter møtet med sin helt.

Magnus Sereba, Kristoffer Cezinado, Benjamin Myhre og Mert Senturls.

Magnus Sereba, Kristoffer Cezinado, Benjamin Myhre og Mert Senturls.

Foto: Sondre Bjørdal

Samarbeid med Ralph Myerz

I sitt møte med fans og presse var Snoop Dogg full av lovord om den norske artisten Ralph Myerz. De to har samarbeidet på singelen "Do The Damn Thing", som ble lansert i dag.

– Musikk er alltid artig for meg. Jeg elsker å jobbe med spennende nye artister. Å jobbe med Ralph var en vakker ting, fordi det tok meg til en helt annen del av musikkverdenen, sa Snoop Dogg til NRK i dag.

Hør "Do The Damn Thing" her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Mye hardt arbeid, litt flaks

Ralph Myerz/Erlend Sellevold

Ralph Myerz/Erlend Sellevold

Foto: Sondre Bjørdal

Ralph Myerz selv, også kjent som Erlend Sellevold, var også på plass på Karl Johan. Han mener at det hovedsakelig er hardt arbeid som var grunnen til at det eksklusive samarbeidet ble noe av.

– Dette er noe jeg har hatt lyst til lenge. Det var veldig gøy, men samtidig litt rart at det gikk i orden. Det er basert på 80 prosent hardt arbeid, ti prosent flaks og ti prosent kontakter, sier han til NRK.

Sellevold har opplevd at rap-legenden er langt mer proff enn hva han ofte gir uttrykk for.

– Han er proff og veldig engasjert i å lage en god låt. Han er nok mer fokusert enn han gir uttrykk for, og det er nok derfor han har nådd så langt.

Mer samarbeid fremover

Sellevold forteller at de to kommer til å samarbeide mer i fremtiden. Filmingen av musikkvideoen til singelen "Do The Damn Thang" skal skal fullføres i løpet av våren. Det er også planlagt at Snoop Dogg og Ralph Myerz skal samarbeide på to nye låter, og et av disse samarbeidsprosjektene skal ifølge Sellevold være godt i gang.

Ralph Myerz er nok for de fleste best kjent fra bergensbandet Ralph Myers and the Jack Herren Band. Men Sellevold har de siste årene bodd mye i California.

– Jeg trives veldig godt i L.A. Det er veldig høyt tempo og du må virkelig henge med. Det er alltid flinke folk bak deg i køen som har lyst å ta din plass. Jeg har måtte skjerpe meg skikkelig, sier Sellevold.

Se reportasjen fra Dagsrevyen:

Video Ralph Myerz og Snoop Dogg samarbeider

Kulturstrøm

 • Kultur- og konserthus i hele landet opplever stor nedgang i antall besøkende

  – Blant våre medlemmer har publikumsbesøket i gjennomsnitt falt med over 40 prosent det første halvåret i 2022 sammenlignet med 2019, som var forrige normalår for bransjen. Det er dramatisk, sier daglig leder i Norske kulturhus, Nina Hodneland. ​​​​​​

  Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) er klar over at flere kulturaktører synes det er vanskelig å få publikum tilbake. Likevel mener hun det er litt tidlig å felle en dom over 2022 allerede nå.

 • Harry Hole-utstilling på Nasjonalbiblioteket

  Torsdag 9. juni opnar Nasjonalbiblioteket utstilling om den populære detektivserien av Jo Nesbø. I år er det 25 år sidan den første boka vart gitt ut, og i haust kjem den trettande boka ut.

  – Harry har utvikla seg gjennom de erfaringane han har hausta i løpet av serien, og sikkert også ved at eg er blitt 25 år eldre, seier Jo Nesbø.

  Serien er omsett til meir enn 50 språk og distribuert i 180 land rundt omkring i verda.

  – Harry Hole har teke plass som ein litterær figur i vår moderne kulturhistorie, seier direktør for kulturformidling og informasjon ved Nasjonalbiblioteket, Eline Skaar Kleven.

  Utstillinga skal stå gjennom sommaren, og ho håpar det kan gi utanlandske turistar ein god inngang til å lære om det norske samfunnet.