Snart kan du bade utendørs midt i Askim by

Østfolds største badeanlegg har planer om å bli enda større: Om noen år kan du bade utendørs midt i Askim – og svømme inn i en ny innendørs svømmehall.

Planer for utvidelser av Østfoldbadet

Slik skal Østfoldbadet se ut i framtiden, ifølge planene.

Foto: Østfoldbadet

Østfoldbadet i Askim kan bli langt større enn i dag. Denne uka la daglig leder David Koht-Norbye frem sine utbyggingsplaner for generalforsamlingen. Målet er å skape det mest komplette badelandet i Norge.

David Koth-Norbye

David Koth-Nordby er daglig leder ved Østfoldbadet.

Foto: Anne Ognedal / NRK

– Meningen er at vi skal bygge en ny svømmehall med fem baner a 25 meter samt et utendørs basseng der folk kan ligge og sole seg og hygge seg på plenen utenfor anlegget. Og ikke minst: de kan svømme inn og ut mellom de to bassengene, sier Koht-Nordby.

På utendørsanlegget tenker han at barna skal kunne kan leke på plenen. Håpet er å få opp lekeapparater og skape et aktivitetssenter i sommermånedene. Målet er å trekke mer publikum også på den tiden av året.

Vil trekke barnefamilier

Planen er å ta over tomta til barnehagen som ligger vis-à-vis og som skal legges ned, og bygge ut, slik det blir 600 nye kvadratmeter med basseng. Det skal bidra til å trekke folk fra store deler av Østlandet til Askim:

– Målgruppene er i første rekke barnefamilier fra hele Østfold og Follo, fra Oslo og Nedre Romerike og fra deler av Värmland. Konkurransen tilspisser seg, og skal vi henge med i konkurransen må vi utvikle oss, mener han.

Byggestart i 2018

– Det er store planer?

– Det er store planer men det vil være med å bidra til at Askim og Indre Østfold får det mest komplette badeanlegget i Norge slik jeg ser det.

Planen er byggestart våren 2018 og at anlegget skal være klart til bruk sommeren etter.