Hopp til innhold

Skremt av "Lommemannen"

Lommemannen kan ha vært i kontakt med tre gutter på Jessheim sist søndag.

Lommemannen.
Foto: Teikning: Politiet

Det bekrefter politiet på Romerike.

De ti år gamle guttene ble bedt om å finne frem penger i lommene til en fremmed mann, men guttene ble redde og løp sin vei, skriver Romerikes Blad.

Ifølge guttene kan mannen være mellom 30 og 40 år gammel. Han hadde nordisk utseende og snakket østlandsdialekt. Han er rundt 180 centimeter høy og var iført en brun pelsjakke, svart bukse og svarte militærstøvler.

Minner om Lommemannen

Follo politidistrikt, som har ansvaret for etterforskningen av Lommemannen, er orientert om saken, og mye minner om Lommemannen, sier politiadvokat Jorid Kile Berg.

Lommemannen.
Foto: Teikning: Politiet

- Det ringer jo noen bjeller i og med at det er snakk om lommer og penger, og vi tidligere har hatt saker som gjelder akkurat det.

- Men før vi har avhørt de som er utsatt for dette her, kan vi ikke si om vi tror det er Lommemannen, eller noen som bare har lest i media eller funnet på dette her på egenhånd, sier Berg.

Har tilltit til guttene

Guttene har fortalt at de møtte mannen på Nordbymoen på Jessheim rundt klokken 20 søndag kveld.

Guttene løp hjemover på gangveien langs riksvei 174. Mannen fulgte etter et stykke.

- Guttene ble spurt om de kunne være så snille å ta opp noen penger fra lomma hans. Da ante guttene klokelig nok ugler i mosen og la på sprang. Vi ble kontaktet av foresatte allerede samme kveld, og vi fester lit til barnas forklaring, sier politiførstebetjent Gunnar Høiby ved Ullensaker lensmannskontor til Romerikes Blad.

Grove overgrep

Enkelte av overgrepene politiet mener Lommemannen står bak, er så grove at de kan sidestilles med voldtekt.

Etterforskerne har sikret DNA fra fire overgrep. Hittil har de ikke funnet noen som passer til DNA-profilen, verken i Norge, Europa eller USA.

Lommemannen skal ha forgrepet seg på minst 120 små gutter i hele landet. Ifølge politiet er det sannsynligvis store mørketall i saken.

Lommemannens siste kjente overgrep skjedde i fjor sommer, men politiet sier det ikke er noe som tyder på at mannen vil gi seg før han blir tatt av politiet.