Skrekkslagen ulv reddet av ambulanse på E6

To trette ambulansesjåfører kviknet fort til da en livredd ulv bykset ut i veibanen foran dem på E6 natt til fredag.

Ulv på E6

– Det der må være en ulv!

Ambulansesjåførene Morten Kolbu og Øystein Eian Formoe har akkurat fått avløsning etter en brann på Frogner og er på vei tilbake til basen på A-hus, da et stort dyr dukker opp langs E6 ved Hvam i Akershus.

Det var Romerikes Blad som omtalte saken først.

Morten Kolbu, paramedic på ambulanseavdelingen Oslo og Akershus

– Man blir litt gira når sånt skjer, forteller Morten Kolbu, paramedic ved ambulansetjenesten i Oslo og Akershus.

Foto: Privat

Ulven kommer løpende i full fart fra venstre inn mot midtrabatten.

De snarrådige ambulansesjåførene skrur umiddelbart på blålysene, for å få trafikken rundt til å bremse.

– Ulven prøver febrilsk å komme seg gjennom gjerdet på høyre side av veien. Der er det sperret, så ikke vilt skal komme inn på E6 i utgangspunktet. Det går veldig dårlig, så ulven løper i full fart tilbake ut i veibanen igjen, forteller Morten Kolbu til NRK.

Trafikken rundt ambulansen står nå stille i området, så ingen skal kjøre på ulven som sirkler rundt ambulansen til sine redningsmenn.

Øystein Eian Formoe tar opp mobilen sin for å filme det utrolige synet.

Varslet politiet

– Ulven var veldig stor, omtrent like høy som autovernet! Den hadde lange bein og veldig lang hale. Ulver har også ganske spesielle trekk i hoderegionen, hvert fall når de ser redde ut, forteller Morten Kolbu til NRK.

Ulven begynner å løpe frem og tilbake over veien som har åtte felt. Plutselig snur den, og begynner å løpe i motsatt kjøreretning bort fra ambulansesjåførene.

– Da tenkte vi at det var lurt å si fra, for det kan være ganske farlig med så store dyr som løper i trafikken. Politiet hadde allerede fått en del henvendelser om ulven, forteller Kolbu.

Dukket opp flere steder

Ulven skapte ikke bare oppstandelse for E6-trafikantene natt til fredag.

Kort tid før ambulansesjåførene filmet ulven, fikk både Romerikes Blad, Øst politidistrikt og den tidligere lederen for viltnemda i Skedsmo flere telefoner fra folk som hadde observert dyret flere steder.

Blant annet på Strømmen, Sagdalen og i Rælingen.

Snakkis

De to ambulansesjåførene som møtte en ulv på E6 i natt har vært en stor snakkis blant ambulansesjåfører i Oslo og Akershus fredag.

– Det var en veldig spennende og morsom opplevelse! Vi var ikke spesielt redde. Øystein sa i ettertid at han på et tidspunkt faktisk var på vei til å gå ut av ambulansen og ut til ulven. Det hadde nok ikke vært særlig smart, ler Morten Kolbu.