Mener det er vanskelig å tro

Østsidenleder mener det ikke var noe i selve spillet mellom Østsiden og Follo som ga noen mistanke om at noen drev med urent spill.

Espen Nilsen

Leder i Østsiden IL, Espen Nilsen, mener det var lite ved selve kampen som tydet på kampfiksing.

Foto: Østsiden IL

– Det henger ikke på greip, etter som jeg kan bedømme. Jeg så kampen selv, og flere med meg, som har sett kampen, oppfattet ingen mistenkeligheter. Det var kamp helt inn til siste slutt.

Det sier leder i Østsiden IL, Espen Nilsen til NRK.no. Han synes det er vanskelig å tro at kampen var fikset.

Oppsiktsvekkende seier

Påstandene om fiksing gjelder kampen 24. juni. Da spilte andredivisjonslaget Østsiden kamp på hjemmebanen i Fredrikstad mot Follo. Gjestene ledet 3-0 til midtveis i andre omgang. Da overtok Østsiden, og kampen endte med en 4-3 seier til Østsiden.

I går ble kjent at Norges Fotballforbund mistenker at kampen mellom de to lagene i andre divisjon er manipulert.

– Ikke noen fra Østsiden

Nilsen sier han har blitt orientert om saken av Fotballforbundet.

– Vi har blitt oppringt av Stein Pedersen i Norges fotballforbund to ganger, og vi ble fortalt at Østsidens navn var innblandet i en sånn sak.

– Den andre gangen han ringte meg, sa han at det ikke var noen i østsidenmiljøet som hadde vært involvert i saken som sådan.

Follos styreleder, Ole Bjørn Fausa, sier de har mottatt informasjon om at to av deres spillere er mistenkt for å ha manipulert resultatet.

– Begynte på fredag

Generalsekretær i forbundet, Kjetil Siem, kunne informere om at fotballforbundet ble kjent med kampfiksingssaken på fredag.

– Dette begynte å rulle på fredag i den aktuelle klubben. De kontaktet oss, og lørdag tok vi kontakt med politiet. De har oppfordret oss til å anmelde saken slik at en fullverdig etterforskning kan startes opp, sier Siem.

Forbundslederen påpeker at han ikke kan si for mye av hensyn til politiets oppstartede etterforskning. Saken først kom frem i lyset etter det oppsiktsvekkende resultatet i andredivisjonskampen mellom Østsiden og Follo den 24. juni.

AM

Martin Andresen spiller for Follo

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

Follo ledet 3-0 til pause, men Østsiden kom tilbake og vant 4-3 i en overraskende snuoperasjon.

– Praten begynte å gå internt etter det oppsiktsvekkende resultatet og måten resultatet kom på. Så tok ledelsen kontakt med spillerne, og folk begynte å få et forklaringsproblem, sier Siem, som påpeker at dette gjelder kun et fåtall enkeltspillere.

Enda en kamp

Vålerengatrener Martin Andresen spiller for Follo sier kampfiksing er noe nytt i norsk fotball.

– Det er veldig trist hvis sånn problematikk har kommet til Norge. Det er egentlig et helt nytt tema for oss, mens det har vært vanligere i andre land, som for eksempel Italia.

I tillegg ble også fredagens kamp mellom Ullensaker/Kisa og HamKam utsatt fordi en Ull/Kisa-spiller skal være mistenkt for å ha satt penger på egen kamp.