Siktet for voldtekt - løslatt

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Mannen som er siktet for en overfallsvoldtekt på Sinsen tidligere denne uken er nå løslatt.

Natt til tirsdag ble en kvinne overfalt og voldtatt på vei fra bussholdeplassen til sitt eget hjem på Sinsen.

Kvinnen i 30-årene tok bussen fra Brugata i Oslo sentrum kl 3.15. Da hun gikk av på Sinsen bussholdeplass, fulgte en medpassasjer etter henne.

Et vitne fra samme buss identifiserte gjerningsmannen. Han hørte skrik og løp tilbake til åstedet. Dette førte til den antatte gjerningsmannen stakk av.

Like etter ble den antatte gjerningsmannen pågrepet hjemme hos seg selv.

Onsdag ettermiddag er denne 47-år gamle mannen løslatt, og blir ikke fremstilt for varetektsfengsling.

- Ikke nok grunnlag

Kari-Janne Lid

Kari-Janne Lid sier politiet ikke har grunnlag nok til å fremstille mannen for varetektsfengsling.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

- Etter å avhørt vitner i dag er det ikke grunnlag for å varetektsfengsle mannen. Siktelsen er likevel opprettholdt, sier Kari-Janne Lid, som er leder for sedelighetsavsnittet hos Oslo-politiet.

- For å kunne varetektsfengsle en person, må politiet kunne dokumentere og begrunne at det er fare for gjentakelse, undragelsesfare eller fare for bevisforspillelse. I denne saken har vi ikke funnet tilstrekkelig grunnlag for å kunne begrunne dette og fremstille for varetekt, sier Lid.

Saken etterforskes videre og ytterligere personer skal avhøres.

Politiet bekrefter overfor NRK at den samme mannen tidligere har vært anmeldt for tilsvarende forhold, men at alle sakene ble henlagt.

Voldtekten settes ikke i sammenheng med overfallsvoldtektene i helgen . Natt til søndag ble fire kvinner overfalt og voldtatt i Oslo sentrum. Voldtektene skjedde i løpet av fem timer, opplyser politiet.