Sigrid-siktet tilbake på Kolbotn

Mandag formiddag tok politiet den drapssiktede 64-åringen med til verkstedet hans på Kolbotn, som ligger like ved der Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble funnet.

Krimteknikere jobber ved drapssiktets verksted på Kolbotn

Her jobber krimteknikere ved drapssiktedes verksted på Kolbotn 11. september, én uke etter at 16-åringen ble funnet død i et skogholt like ved. Mandag var politiet og den siktede 64-åringen tilbake for å gjennomføre avhør.

Foto: Petter Oulie-Hauge / NRK

Siktet 64-åring i Sigrid-saken

Den siktede 64-åringen.

Foto: Privat

Politiet kom til stedet like før kl 11, og tok først med utstyr inn i verkstedet, mens den siktede ventet i en sivi politibil, skriver VG. Rundt kl 13 forlot de verkstedet igjen.

Har gjennomført avhør

Den siktede har hele tiden sagt at han ikke har noe med drapet å gjøre, og formålet var derfor ikke en rekonstruksjon.

Hans forsvarer, Anne Karine Sigmond sier til avisen at politiet har gjennomført et ordinært avhør for å få klarhet i hvilke gjenstander den siktede har snakket om.

– Vi har nå gjennomført et ordinært avhør på verkstedet hvor min klient skulle peke ut ting som har vært omhandlet i avhør tidligere, sier Sigmond.

– Dette ble gjort rett og slett fordi min klient er en person som har mange gjenstander og det er ikke så lett for politiet å lete rundt etter dem på egenhånd. Det er best når han peker dem ut selv og det hele gikk greit for seg.

– Forskjell på de siktede

64-åringen er sammen med en 37-åring siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. I forbindelse med fengslingsmøtet 16. oktober, sa politiadvokat Cecilie Gulnes at det er en forskjell på de to siktede.

– Vi har god progresjon i etterforskningen mot 64-åringen. Han svarer lett på spørsmål og har sittet svært mange timer i avhør, sa Gulnes til Aftenposten.

– 37-åringen er ikke avhørt på langt nær så mange ganger, og det er vanskeligere å få svarene ut av ham.