Sykepleier sier opp i protest

En sykepleier ved Oslo Universitetsykehus sier opp jobben i protest mot omstilling og nedbemanning.

Ullevål sykehus

Sykepleier ved Oslo Universitetssykehus sier opp pga arbeidspress og nedbemanning.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Christel Brurås-Leine

Sykepleier Christel Brurås-Leine sier opp i protest.

Foto: Privat

– Det som plager meg mest er at det blir sagt at det ikke går utover pasientene, noe jeg mener er feil, sier sykepleier Christel Brurås-Leine som nå slutter som sykepleier ved Oslo Universitetssykehus.

Hun mener at hun og kollegene daglig opplever at nedmanningen helt klart går utover pasientene.

Oslo Universitetssykehus er nå i en omstillingsprosess der de skal nedbemanne. De siste fire månedene har det vært 13 000 brudd på arbeidstidsbestemmelsene ved sykehusene i Oslo, skriver Aftenposten i dag.

Sykepleier Christel Brurås-Leine sier at hun har dårlig samvittighet hver dag når hun går fra jobb fordi hun ikke har fått gjort det hun skal.

– Jeg trives ikke med at jeg ikke får gjort jobben på en profesjonell måte. Heller ikke på en forsvarlig måte, slik jeg ønsker jobbe som sykepleier, sier hun.

Alt tar lenger tid

- En pasient kan spørre om smertestillende opptil flere ganger. Vi svarer at vi kommer, og vi kommer til slutt, men da er pasienten ofte i mye større smerte enn det som hadde vært nødvendig, sier hun.

Hun mener at pasientene har begynt å vegre seg for å spørre om hjelp for de er redde for å være til bry.

– Jeg synes det er trist at pasienter har bygget seg opp en holdning om at vi egentlig ikke har tid til å hjelpe dem.

Melder fra om underbemanning

Sykehuset har et avviksmeldingssystem som Brurås-Leine og kollegene har brukt flittig i det siste. Men hun sier at de ikke får tilbakemeldinger fra ledelsen.

– Hvis vi sier i fra om at vi er underbemannent får vi bare beskjed om at det er bemanningen etter sammenslåingen og at det må vi klare.

Brurås-Leine skal nå begynne i ny jobb på sykehjem.

Tillitsvalgte ved Oslo Universitetssykehus har fått tilbakemeldinger som tyder på at flere sykepleiere slutter på grunn av det økende arbeidspresset.

Ledelsen ved sykehuset har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Les også: