Faren til Julie: – Som å få en fantastisk gave

Julie Abrahamsen (20) ble funnet nedkjølt, våt og sulten etter å ha vært savnet i Vancouver i Canada i 4 døgn. – Som å få en fantastisk gave, sier pappa Knut hjemme i Son.

Julie Abrahamsen

FORSVANT I SKIANLEGG: Julie Abrahamsen fra en tidligere tur. Nå er hun funnet i god behold etter å ha vært savnet i Canada i tre dager.

Foto: Privat

– Da vi fikk tekstmeldingen fra en av vennene hennes om at hun var funnet i live, gikk livet fra bunnløs sorg til en uendelig glede. Dette er som å få en fantastisk gave, sier pappa Knut P. Abrahamsen til NRK fra hjemmet sitt i Son.

Han fikk snakke med datteren sin etter at hun ble funnet og tatt hånd om av canadiske letemannskaper lørdag kveld.

Borte i tre dager

Julie Abrahamsen hadde reist til Vancouver og Whistler Blackomb for å stå på snøbrett og treffe likesinnede.

De nye vennene savnet henne etter at hun valgte å gå utenfor løypene. Heiskortet hun hadde brukt onsdag formiddag var det eneste sporet de hadde av henne.

Etter tre døgn ble hun funnet av redningsmannskaper.

– Hun fortalte at de hun fulgte etter plutselig ble borte fra henne, siden fant hun ikke tilbake. Hun var sulten, våt og kald, ellers i fin form, sier Knut Abrahamsen.

Skrevet ut av sykehuset

Datteren er skrevet ut av sykehuset, og har sovet i sengen der hun bor i Vancouver i natt. I dag skulle hun tilbake til sykehuset for å ta noen tester.

– Hun har lovet å ringe meg tilbake da, forteller faren.

Han er fornøyd med innsatsen fra de canadiske letemannskapene og informasjonen han har fått underveis.

Nå gleder han seg over at datteren er funnet i live og i god behold. Han vet ikke om hun velger å komme rett hjem eller om hun fortsetter oppholdet sitt i Canada.