Sarpsborg-08 med to strake hjemmetap

Sarpsborg 08 ble for andre hjemmekamp på rad sendt poengløse av eget gress. Stabæk vant en jevn forestilling med 1-0.

Geir Bakke

Første omgang var vanskelig. Det blåste veldig her ute og vi har en kraftig motvind. Jeg syns vi har god kontroll defensivt, selvom Stabæk var bedre enn oss den første halvtimen. Vi tar over det siste kvarteret og ser bedre ut. I andre omgang får Stabæk grep om kampen, oppsumerte hovedtrener Geir Bakke til NRK.

Sarpsborg-08 lignet ikke helt på seg selv i dagens kamp. Kanskje var det vinden, kanskje var det en dårlig dag på jobben, eller så er kanskje Stabæk akkurat litt for gode akkurat nå.

Vi klarer ikke å få tak i og ta vare på ballen og det er jo Stabæk sin fortjenest og litt vår egen skyld at vi ikke er distinkte nok når vi først har vunnet ballen. Jeg skulle ønske at vi hadde et større ballinnehav og klare å kombinere mer og skapt flere målsjanser på hjemmebane, avslutter Bakke.

–Jeg var litt ekstra nervøs

I en kamp der det på ingen måte haglet med målsjanser så ble altså det ene målet helt avgjørende.

Jeg føler at vi har god kontroll selvom vi blir spilt lave. De skaper ikke noen kjempestore sjanser før målet, men når de får det målet blir det veldig tungt, sier Trondsen.

Dagens kamp var ekstra spesiell for Anders Trondsen. Forrige sesong spilte nemlig Trondsen for nettopp Stabæk. Noe han merket godt før kampstart.

Det var spesielt. Jeg merka at jeg var litt mer nervøs i dag enn jeg pleier å være. Jeg prøvde å gi mine beste tips før kampen, men det funka ikke i dag dessverre, sier Trondsen.

Anders Trondsen

Sarpsborg-08s Anders Trondsen.

–Vi er ikke gode nok

Sarpsborg-08s kaptein Ole Heieren-Hansen var selvsagt skuffet etter kampen. Spesielt var han skuffet over sitt egets lag offensive spill.

Vi er ikke gode nok rett og slett. Jeg syns vi fosvarer oss greit og slipper ikke til Stabæk så mye. Det er det vi gjør med ball jeg er skuffa over. Jeg syns ikke vi er vasse nok og mangler det lille ekstra til å bryte gjennom, sier Heieren-Hansen.

Ole Christoffer Heieren Hansen

Sarpsborg 08-kaptein Ole Heieren-Hansen.

Hvorfor blir det sånn?

Det har med hele laget å gjøre. Vi forsvarer oss greit som lag, men det er ikke bare å gi ballen til en spiss og forvente at han skal score. Det er alt som skjer i forkant her som skuffer meg, sier kapteinen.

Jevn førsteomgang

Stabæk startet kampen best i en voldsom medvind på Sarpsborg Stadion. Allerede etter to minutter testet gjestene keeperdebutant Quentin Westberg, men amerikaneren reddet komfortabelt.

Hjemmelaget kjempet seg inn i kampen og kom til den del nesten muligheter. Noen store fikk vi også se, som da Amin Askar ble nydelig frispilt av Steffen Ernemann, men Askars avslutning gikk både over og til side for Stabækmålet.

En jevnspilt førsteomgang, uten de helt store sjansene, ebbet ut med samme utgangspunkt som før kampstart.

Stabæk overtok

Andre omgang fortsatte i samme spor. Jevnt i banespillet og de store sjansene var det langt mellom.

Men så våknet den nylig landslagsuttatte Adama Diomande. Han plukket opp ballen etter en voldsom feilvurdering av hjemmelagets kaptein Ole Heieren-Hansen. Diomande fosset inn i sekstenmeteren og hamret ballen opp i nærmeste kryss. 1-0 til gjestene etter 68 minutter.

Bojan Zajic hadde nå kommet inn for hjemmelaget, og etter 72 minutter viste han seg frem for første gang. Serberen avanserte midt i banen og testet skuddfoten fra rundt 25 meter. Skuddet endte dessverre, for Sarpsborg, en liten meter utenfor Stabæk målet.

Tre minutter senere var han på farten igjen. Amin Askar sendte Zajic alene med keeper med en glimrende gjennombruddspasning. Serberen traff mål denne gang, men ble stoppet av en god Stabæk-keeper.

På overtid var hjemmelaget svært nær utligning da Stabæks keeper Mandè Sayoba bommet på ballen på et tilbakespill. Ballen strøk stolpen og endte i en resultatløs corner.

Nærmere kom aldri Sarpsborg 08, som dermed gikk på sitt andre strake hjemmetap. Forøvrig like mange som de fikk i hele fjor.