Sarpsborg 08 sikter høyere

40 poeng er målet for sarpingene, som i praksis er klare for fortsatt eliteseriespill.

Ole Christoffer Heieren Hansen mot Strømsgodset

Sarpsborg 08s kaptein, Ole Christoffer Heieren Hansen, tror 40 poeng er innenfor rekkevidde. Her fra søndagens kamp mot Strømsgodset.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Det er tøft, men overkommelig. Alle kampene lever sine egne liv, og vi skal til Bergen først. Brann trenger poengene mer enn oss så det blir en vanvittig fight, men vi går for tre poeng der også. Vi ser fremover mot 40 poeng, ikke bak oss, sier midtbanespiller Tom Erik Breive til NRK.no.

Tom Erik Breive

Midtbanespiller Tom Erik Breive mener målet om 40 poeng er tøft, men overkommelig.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Søndag spilte Sarpsborg 08 uavgjort 0–0 hjemme mot Strømsgodset, et lag de ennå har til gode å slå i en eliteseriekamp.

Likevel er spillerne fornøyde med både det ene poenget, og sesongen som helhet.

– Vi har hatt en bra sesong, men en tøff forrige uke hvor man kanskje skulle tro at det ville dabbe av litt. Men vi ble møtt av 4 000 sarpinger til denne kampen og det er bra stemning, og da får vi til en bra prestasjon utpå der, sier Sarpsborg-kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen.

– Klarer ikke senke skuldrene

I fjor tok Sarpsborg 08 31 poeng, og det holdt til en kvalifiseringsplass. I 2014 har laget allerede kapret 33 poeng, noe som er klubbrekord. Midtstopperbauta Heieren Hansen føler seg likevel ennå ikke hundre prosent trygg på at laget har sikret eliteseriekontrakt i 2015.

– Det er ikke sikkert det er den samme poenggrensen for nedrykk i år som i fjor. Jeg tenker ikke på nedrykk, men jeg klarer ikke senke skuldrene helt ennå.

Også lagkapteinen er klar på at det er ytterligere sju poeng på de fire siste kampene som skal til for å nå sesongens mål.

– Vi har et mål om å nå 40 poeng og det er fortsatt innen rekkevidde. Vi har 12 poeng igjen å spille om, sier Heieren Hansen.

Ønsker topp fire-seire

I neste kamp venter Brann på bortebane, en kamp både Heieren Hansen og resten av laget ser frem til.

– Vi hadde en fantastisk hjemmekamp mot dem tidlig i sesongen, så vi tar gjerne en ny seier mot dem.

Og uansett om målet på 40 poeng ikke skulle nås mener lagkapteinen at sarpingene kan være stolte av det de har fått til i sesongen 2014.

– Vi har prestert bra selv om vi ikke har tatt med oss nok poeng mot de store lagene. Jeg tror ikke vi har slått noen av lagene i topp fire, så det er selvfølgelig et tegn på at vi ikke er helt der oppe. Med noen seire der i tillegg så kunne det sett enda bedre ut, sier Heieren Hansen.