Rullestolbrukeren fikk hjernerystelse

Politiet ser svært alvorlig på hendelsen der en elev i rullestol skal ha blitt dyttet utfor trappene på Fredrik II videregående skole i Fredrikstad i går.

Frederik II videregående skole

Rullestolbrukeren skal ha blitt dyttet ned trapper inne i skolebygget til Frederik II videregående skole i Fredrikstad.

Foto: Anette Torjusen/NRK

Fredrikstad-politiet avhørte i går kveld gutten som skal ha blitt dyttet ned trapper på Frederik II videregående skole, men krimsjef Rune Albertsen ønsker ikke å gå nærmere inn på hva han har forklart.

– Vi har avhørt både fornærmede og de to personene som ble pågrepet i går. Guttene plasserer seg selv i hendelsen, men det er fremdeles litt uklart hva som faktisk har skjedd på stedet, forteller Albertsen.

Rullestolbrukeren pådro seg hjernerystelse etter episoden, men skal etter forholdene ha det bra.

Avhører vitner

Politiet skal i dag avhøre flere personer som var vitne til selve hendelsen, eller det som skjedde i forkant.

– Vi er i gang med avhørene. Det er både elever og lærere som skal ha observert deler av det som har skjedd, forteller Albertsen.

De to guttene som ble pågrepet mandag kveld ble løslatt etter avhørene. Etter det NRK kjenner til skal de to være elever ved Glemmen videregående skole, som ligger en drøy kilometer unna Frederik II.

– Vi har en åpen skole, så vi har ikke noe kontrollsystem med tanke på hvem som er innom skolen vår. Men vi ønsker ikke at våre elever i skoletiden skal besøke andre skoler, eller at elever fra andre skoler skal komme hit. Elevene skal være ved sine respektive skoler, sier rektor Carsten Dyndale ved Frederik II.

Er det vanlig at elever fra andre skoler besøker dere?

– Det hender at vi møter ukjente elever og ansikter, og lurer på hvem de er eller hva de gjør på skolen vår. Hvis det skjer, så må de aktuelle personene kunne legitimere seg, forteller rektoren.

– Alvorlig hendelse

Saken ble i går anmeldt som en legemsbeskadigelse, og krimsjef Albertsen forteller at politiet ser alvorlig på episoden.

– Hvis det viser seg at disse guttene faktisk har dyttet rullestolbrukeren utfor trappen, så er dette en svært alvorlig hendelse, forteller han.

– Når saken er ferdig etterforsket, så vil den bli sendt til påtalemyndigheten. Hvis de mener at det som har foregått er straffbart, så vil saken bli oversendt til domstolen for avgjørelse der, legger Albertsen til.