Ranet gullsmed med skytevåpen

Væpnet politi jaktet fredag kveld på flere gjerningspersoner på Fornebu, etter et gullsmedran på Skøyen i Oslo.

Ran gullsmed

RANET: Denne gullsmeden på Skøyen i Oslo ble fredag kveld utsatt for et væpnet ran. Gjerningspersonene forsvant fra stedet i bil, og ingen ble skadd under under ranet.

Foto: Andreas De Brit / NRK

Gjerningspersonene skal ha truet betjeningen med skytevåpen da Gullsmed Heyerdahl på Skøyen ble ranet fredag kveld. Politiet fikk melding om ranet klokken 18.20.

Innsatsleder Hanne Nordve

Innsatsleder på stedet, Hanne Nordve i Oslo-politiet.

Foto: Andreas De Brito / NRK

– De har hatt en bil like på utsiden av stedet. Noen gjerningsmenn har vært inne i forretningen, truet ansatte med skytevåpen og fått med seg noen verdigjenstander, før de stakk av gårde i en bil, sier innsatsleder på stedet, Hanne Nordve i Oslo-politiet.

Verken ansatte eller kunder ble fysisk skadet under ranet.

– Men det er en tung mental belastning å være utsatt for et væpnet ran. Vi har bestilt helsepersonell til stedet for å ivareta de ansatte, sier Nordve.

Truet med enhåndsvåpen

Ifølge politiet brukte ranerne en stjålet rød Audi til å komme seg unna med. Den ble funnet hensatt i nærheten av Telenor Arena på Fornebu, kort tid etter ransmeldingen, trolig fordi de fikk problemer med den.

Ifølge vitner skal det ha vært flere enn to gjerningspersoner involvert i ranet. Etter det NTB får opplyst, går politiet ut ifra at det var tre eller fire gjerningsmenn som forsvant fra stedet i en bil som 40 minutter senere ble funnet hensatt på Fornebu.

– Det var flere kunder og ansatte inne i butikken da ranet skjedde. Gjerningspersonene fikk med seg gods som tilhører gullsmeden, sier operasjonsleder, Rune Hekkelstad til NRK.

– Det er mye som tyder på at det ble brukt et enhånds skytevåpen, sier Hekkelstad.

Væpnet ran på Skøyen

Gullsmed Heyerdahl ligger i Karenslyst Allè på Skøyen i Oslo.

Foto: Andreas De Brito / NRK

Væpnet aksjon

Ifølge innsatsleder på ranstedet på Skøyen, Hanne Nordve i Oslo-politiet, ble det satt i gang søk etter gjerningspersonene kort tid etter at ransbilen ble funnet på Fornebu.

Politiet hadde store mannskaper på stedet og søkte med hund og helikopter etter personene som løp fra bilen. De ba folk om å holde seg unna området rundt Telenor Arena.

Ved 23-tiden fredag avsluttet politiet søket etter gjerningspersonene.

– Vi går over i en fase med etterforsknings- og etterretningsarbeid, sier politiets innsatsleder på stedet, Nicolai Bakke-Henden, til TV 2.

Ransbilen ble hensatt ved Telenor Arena på Fornebu

Denne ransbilen ble hensatt i nærheten av Telenor Arena på Fornebu.

Foto: HÂkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Laster Twitter-innhold