Provoserer med Jesuskunst

Muhammedtegninger er ut - peniser, Jesus og hotellkorridorer er in!

Morten Viskum

Morten Viskum nye utstilling

Foto: Harald Inderhaug / NRK

På Vestfossen Kunstlaboratorium i Buskerud er Muhammed borte fra veggene. Men årets sommerutstilling vil kanskje provosere likevel.

Hotellkorridor til salgs

En av utstillerne er Bjarne Melgaard som stiller ut samtidskunst med bilder av peniser og sitater med henvisninger til Jesus.

- Melgaards bilder vil nok provosere mest de som ikke kommer for å se utstillingen, sier Morten Viskum, daglig leder av kunstlaboratoriet i Vestfossen til NRK.

Video nsps_upload_2009_4_30_14_23_52_4380.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video med høydepunkter fra årets sommerutstilling her!

- Vi har også utstilt en åtte dørers hotellkorridor, komplett med "ikke forstyr"-skilt og rester av hotellfrokost på et brett utenfor, sier Viskum, som bekrefter at korridoren er til salgs, kanskje ikke for folk flest, men institusjoner og rike eiere som kanskje føler seg fristet til å kjøpe.

Vorspiel og nachspiel

Den ene delen av utstillingen, NACHSPIEL, presenterer de siste tiårs utstillere fra Festspillene i Bergen. I den andre delen,VORSPIEL, har de samme kunstnerne invitert andre norske kunstnere som de tror vil prege samtidskunsten i fremtiden.

- Jeg er meget fornøyd med denne utstillingen, selv om jeg ikke har vært direkte med og plukket ut verkene, sier Viskum fornøyd.

- Melgaards bilder er ikke vist i Norge før. De er fra hans Barcelona-periode og malt før han flyttet til New York, sier Viskum.

I Vestfossen kan publikum se videoinstallasjoner via tradisjonelle malerier til skulpturer.

Utstillingen åpner 2. mai 2009 kl 13.30.