Hopp til innhold

Populær sommerskole ga nettrøbbel

Sommerskolen i Oslo er så populær at nettsidene til Utdanningsetaten brøt sammen da påmeldingen startet i ettermiddag. Påmeldingen er nå stengt.

Sommerskolen
Foto: Oslo.kommune.no

Sommerskolen er et gratis tilbud til elever i sommerferien. Påmeldingen skjer via nettet etter først-til-mølla-prinsippet, og også i fjor ble det problemer da mange ville melde seg på samtidig.

Mange foreldre har uten å vite det meldt på barna sine i andres navn, og kommunen måtte til slutt stenge internettsiden.

- Vi sendte med en gang problemet oppstod en beskjed til datatilsynet og i kveld sendte vi en skriftlig beskjed om de sikkerhetsmessige problemene vi har opplevd, sier utdanningsdirektør i Oslo kommune, Astrid Søgnen.

Hun forteller at leverandøren av systemet hadde garantert for det sikkerhetsmessige og for god kapasitet.

- 30 minutter før påmeldingen begynte garanterte leverandøren at systemet tålte 1200 påmeldinger i minuttet, sier Søgnen.

Stor pågang

Undervinsning.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / NRK

- Det er mange som forsøker å melde seg på kurs på Sommerskolen 2008. Det har oppstått tekniske problemer, skriver utdanningsetaten på sine nettsider.

Kommunikasjonssjef i Utdanningsetaten, Trine Melgård, fortalte i ettermiddag at leverandøren jobbet på spreng for å ordne opp.

- I dag klokken 15 åpnet vi påmeldingen, og det er registrert veldig stor interesse. Det har dessverre ført til at vi har tekniske problemer. Leverandøren jobber nå på spreng for å finne og rette feilen. Men foreløpig er det veldig få som har fått meldt seg på, sier Melgård.

Ved 21-tiden hadde ikke leverandøren en forklaring på problemet.

6000 plasser

Tavle
Foto: Scanpix / SCANPIX

- Vi har 6000 kursplasser så det blir mange muligheter til å melde seg på frem til 16. april, sier Melgård.

- Når regner dere med at de tekniske problemene er ordnet?

- Jeg kan ikke love noe her og nå, men vi jobber på spreng for å få funnet og ordnet feilen. Jeg må bare beklage. Vi gjør det vi kan for å få ordnet opp i dette, sier Melgård. 

Annullerer påmeldingene

- Vi har i kveld bestemt oss for å annullere alle påmeldinger. Foreldre får vente på nye beskjed, og må melde på barna sine igjen, sier Astrid Søgnen.

Sommerskolen arrangeres i ukene 26, 27, 32 og 33 i 2008 og tilbyr fagkurs av en ukes varighet fra kl. 9.00 - 15.00 hver dag.

Nytt i år er blant annet flere baser, et utvidet samarbeid med Forskerfabrikken om naturfag og IKT, flere kurs med svømming på flere bad, kurstilbud i engelsk og IKT for yngre aldersgrupper, kurs i nynorsk for elever i videregående skole og samarbeid med Oslo musikk- og kulturskole om et kreativt norsk-kurs for mellomtrinnet.

Meld deg på sommerskolen i Oslo her.

Siste frist for påmelding er onsdag 16.april.

Les mer om sommerskolen i Oslo her.  

Les også:

Alle vil på sommerskole

Vil lære i sommerferien

Sommerskole for alle