Politihunden som bet Naomi (7) avlives

I fjor høst ble Naomi Funkner (7) bitt av naboens politihund i et nabolag Våler i Østfold. Nå skal den avlives.

Naomi (7)

Etter syv måneder med behandling er de fysiske sårene til Naomi snart leget.

Foto: Tomas Berger / NRK

Naomi bitt av hund

omi ble fraktet til sykehuset med store skader etter hundeangrepet.

Foto: Privat
Naomi bitt av hund

Naomi ble fraktet til sykehuset i Fredrikstad med bittsår i nakke, skulder og rygg. Hun måtte gjennom to operasjoner.

Foto: Privat

Hunden ble omplassert en periode etter angrepet. Det ble bestemt at hunden skulle avlives, men eieren anket avgjørelsen og hunden fikk være i nabolaget. Familien og naboene var livredde for at den skal angripe på nytt.

Nå har Politidirektoratet bestemt at klagen ikke tas til følge, og at hunden må avlives, skriver VG.

– Det var en deilig beskjed å få. Det er jo dette vi ville, så den hunden ikke skal skape enda mer frykt hos datteren min, sier mor May Linda Funkner til avisen.

Gikk løs på 7-åringen

Det er hensynet til den fornærmede jenta, hennes familie og andre naboer som har gjort at Politidirektoratet har kommet til at politihunden må avlives, til tross for at de mener den «ikke medfører større fare for fremtiden enn andre skarptrente politihunder», skriver VG.

Politihunden var utenfor tjeneste da angrepet skjedde i fjor høst.

ise-Kristin Aaberg-Ljunggren

Nabo Lise-Kristin Aaberg-Ljunggren var høygravid da hun måtte gripe inn, og gå mellom jenta og den store hunden.

Foto: Tomas Berger

7 år gamle Naomi skulle på besøk til nabojenta. Et familiemedlem av polititjenestemannen skal ha tatt med seg hunden ut. Naomi ble redd, og vedkommende skal ha forsøkt å løfte henne opp på en murkant uten å lykkes.

Da de to falt ned på bakken, skal politihunden ha gått løs på den lille jenta. En høygravid nabo grep inn og fikk reddet Naomi.

– Jeg så at den store hunden angrep henne, bet tak i henne og hoppet på henne. Hun så ut som en filledokke, fortalte Lise-Kristin Aaberg-Ljunggren NRK.no i april.

Naomi ble fraktet til sykehuset i Fredrikstad med bittsår i nakke, skulder og rygg. Hun måtte gjennom to operasjoner.

I fjor høst ble en da seks år gammel jente i Våler angrepet av naboens politihund. Hunden ble omplassert etter angrepet, men er nå tilbake. Flere i nabolaget er redde for at den skal angripe på nytt.
En politihund som angrep en da seks år gammel jente i Våler i september er tilbake hos politimannen som eier den. Politiet går inn for å henlegge saken mot politimannen. Samtidig går jenta fortsatt til behandling for skadene.