Politiet fant død person delvis tildekket i skogholt på Kolbotn

Politiet bekrefter at en død person er funnet i et skogholt like bak en bensinstasjon på Kolbotn, men kan ikke si noe om kjønn eller alder.

Den døde personen ble funnet i et industriområde på Kolbotn i Oppegård. Klokken 03.45 ble den døde personen fraktet ut kjørt av gårde av ansatte i et begravelsesbyrå.

Politioverbetjent Rune Isaksen i Follo politidistrikt sier liket blir obdusert i morgentimene.

– Vi utelukker ikke at det kan være savnede Sigrid Schjetne, sier Isaksen.

Tidligere på natten uttalte han til NRK.no at det er naturlig å undersøke funnet opp mot den mye omtalte forsvinningssaken meg Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Det er over fire uker siden 16-åringen ble meldt savnet fra Østensjø.

– Vi regner med å ha svar fra obduksjonen i tidlig formiddag, i 10-11-tiden, sier Isaksen til NRK.

Follo politidistrikt opplyser i en pressemelding tirsdag formiddag at Oslo-politiet tar over etterforskningen av likfunnet.

Politioverbetjent Rune Isaksen i Follo politidistrikt orienterer om likfunnet på Kolbotn.

Politioverbetjent Rune Isaksen i Follo politidistrikt orienterer om likfunnet på Kolbotn.

Delvis skjult

Liket skal ha blitt funnet delvis skjult. Politiet betrakter det som et mistenkelig dødsfall.

Rune Isaksen

Politioverbetjent Rune Isaksen på stedet der et lik ble funnet mandag kveld.

Foto: Daniel Dale Laabak

Etter det NRK erfarer ble drapsetterforskerne i Oslo holdt løpende orientert tirsdag morgen. NRKs reporter på stedet forteller at det har kommet flere hundepatruljer til stedet. Disse setter i gang søk etter eventuelle kriminaltekniske spor tirsdag morgen.

Funnet ble gjort 100-200 meter fra Skiveien (veien den blå bilen står i på bildet under).

Stedet ligger i et industriområde bak en døgnåpen Shell-stasjon. Et større skogsområde er sperret av og politiet holder vakt på stedet.

– Politiet fant liket i 21-tiden, sier politioverbetjent Rune Isaksen til NRK.no.

– Funnet på oppdrag

«I forbindelse med et politioppdrag i Oppegård kommune kom politiet over noe som kan være et lik. Funnet ble gjort utendørs og i et skogsområde tilknyttet Skiveien» skrev politiet i en pressemelding tidligere på natten.

– Hva slags oppdrag var politiet ute på da de fant dette?

– De var ute på et oppdrag. Jeg sier ikke noe mer enn det, svarer Isaksen.

Politiet i Follo har ikke ført opp oppdraget de var ute på i sin operasjonslogg. Ifølge operasjonssentralen "var det ikke deres oppdrag" De vil ikke utdype hva de mener med det.

Mulig likfunn

Funnet av et lik ble gjort i et skogsområdet tilknyttet Skiveien i Oppegård kommune. Funnstedet ligger 100-200 meter fra den blå bilen på dette bildet.

Foto: Daniel Dale Laabak

Krimteknikerne fra Follo kom til stedet i 22.30-tiden.

Utsetter pressemøte

NRKs reporter på stedet sier området virker øde til tross for den korte avstanden til villabebyggelsen. Funnstedet ligger rett nedenfor et industriområde.

Det går en populær skiløype der om vinteren, men beboere i området sier det er lite brukt om sommeren.

Det er under én måned siden sist politiet gjorde et funn av en død person i Follo. Den gang ble det slått fast at det ikke var noe mistenkelig bak dødsfallet til det man antar er en utenlandsk kvinne som har vært meldt savnet.

Politiet i Oslo hadde i utgangspunktet planlagt en presseoppdatering i forbindelse med Sigrid-saken klokken 09.00 tirsdag morgen. Denne er nå utsatt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.