- Ti biler var lastet til randen med smuglervarer

Politiet vurderer å fengsle 11 personer etter storaksjonen på grensa natt til lørdag.

Storbeslag på grensa

Bilene inneholdt til sammen 10 000 liter øl, 800 liter brennevin og 117 000 sigaretter.

Foto: Politiet

Natt til lørdag beslagla tollerne på Svinesund store mengder alkohol og tobakk. 11 personer er pågrepet og siktet i saken.

– En liga med polakker ble pågrepet etter at de hadde smuglet store mengder øl, brennevin og sigaretter i flere personbiler, opplyser operasjonsleder Terje Lindahl i Østfold politidistrikt.

Pågripelsene var et resultat av en planlagt storaksjon og et samarbeid mellom Tollvesenet, Østfold politidistrikt og Utrykningspolitiet.

– Det er vanlig at smuglerne bombarderer grensa med mange biler samtidig. Det gjør kontrollen vanskeligere å gjennomføre, sier politiadvokat John Skarpeid til NRK.no.

Beslagla 10 000 liter øl og 800 liter brennevin

Rundt klokka 06:00 lørdag morgen slo politiet og Tollvesenet til mot 11 personbiler som var fullastede med store mengder alkohol, brennevin og sigaretter.

Politiadvokat John Skarpeid

Politiadvokat John Skarpeid.

Foto: Espen Torgersen / NRK

– Bilene ble stanset på E6 mellom Svinesund og Solbergtårnet. Ti biler var lastet til randen med smuglervarer. Den siste bilen mistenkte vi for å være en følgebil, forteller Skarpeid.

– En av førerne forsøkte å stikke av, snudde og kjørte i motsatt kjøreretning på E6. Ingen kom til skade og resten av aksjonen forløp uten dramatikk, fortsetter han.

Totalt inneholdt bilene 10 000 liter øl, 800 liter brennevin og 117 000 sigaretter.

– Vi ser på disse som en organisert gruppe og at smuglingen er planlagt. Bilene som inneholdt smuglervarer var ombygd slik at de skulle se mindre tunglastede ut, forteller politiadvokaten.

Vil inndra alle bilene

Elleve personer er pågrepet og siktet i saken. Bilene er beslaglagt.

– Vi vurderer å fengsle alle de involverte personene, sier Skarpeid.

Avgjørelsen vil bli tatt i morgen i Halden tingrett. Politiadvokaten understreker at politiet også vil forsøke å inndra alle bilene.

– Smuglerne har brukt tid og penger på å bygge om disse bilene slik at de skal se mindre tunglastede ut.Dette er en liga som tjener store penger på smuglingen. Derfor er det viktig for oss å kunne ramme dem økonomisk, sier han til NRK.no.