I dag åpner utstillingen om alt som skjedde 22. juli 2011. I går var flere overlevende og pårørende invitert til å få se den.
Cecilie Herlovsen fra Fredrikstad var fornøyd med det hun fikk se. Nå håper hun flere vil se den, for å lære hva som skjedde.
– Jeg synes den er veldig bra. Den er veldig bra laget. Det var selvfølgelig veldig sterkt å se den. Men måten det er gjort på, måten det er satt opp på, er veldig bra, sa hun etter å ha sett utstillingen.
- Les også: Cecilie delte telt med Andrine på Utøya
Tilbakemeldingene har vært gode etter at 22. juli-utstillingen ble åpnet for overlevende og presse tirsdag. Det var tidslinjen over hendelsesforløpet som gjorde mest inntrykk på Cecilie Herlovsen:
– Det store rommet der du gikk inn og så på tidspunktene for hver hendelse, det var det som gjorde det sterkeste inntrykket, sier hun.
- Les også: Slik ser 22. juli-utstillingen ut
– Viktig og nødvendig
Vitnerommet er en del av 22. juli-utstillingen.
Foto: Marianne Kristiansen / NRKKommunal og moderniseringsminister Jan Tore Sanner så også utstillingen. Han sier den er viktig på flere måter:
– Jeg mener at dette er blitt en veldig riktig og nødvendig utstilling. 22. juli-senteret skal være et sted for refleksjon og for læring, sier statsråden.
Lederen etter støttegruppen for 22. juli, Lisbeth Røyneland var også til stede i går og er glad for at nordmenn nå har et sted å minnes det som skjedde:
– Den forteller historien og den sørger for at hendelsen aldri blir glemt.
Herlovsen deler samme tanker som Sanner og Røyneland. Hun påpeker viktigheten av en slik utstilling:
– Det er veldig fint at skoleklasser og andre kan komme og få mer informasjon om hva som faktisk skjedde, mener hun.
Cecilie Herlovsen synes utstillingen av tidslinjen for hendelsen gjorde sterkt inntrykk.
Foto: Marianne Kristiansen / NRK