Over 14 millioner til psykiatrien

Sykehuset Østfold får 14 millioner kroner for å bedre tilbudet innen psykiatri neste år.

Sykehuset Østfold
Foto: Tobias S. Martinsen / NRK

Sykehuset Østfold skal gi et bedre tilbud til psykisk syke barn fra neste år. I tillegg skal det bygges en ny sikkerhetspost.

- Har savnet større kapasitet

- Vi har definitivt savnet det å ha større kapasitet når det gjelder behandlingstilbud til pasienter som er dømt og som har en farlighetsproblematikk. Og vi lengter etter å få på plass et akutt-tilbud til de sykeste barna våre, forteller divisjonsdirektør for psykisk helsevern, Irene Dahl Andersen.

Sykehuset Østfold kan styrke tilbudet etter at det får totalt 14,3 millioner kroner gjennom opptrappingsplanen for psykiatri. Barn under 13 år får et akutt-tilbud som har manglet helt i Østfold til nå.

- Mange andre faktorer påvirker

En ny sikkerhetspost bygges for pasienter som er dømt til behandling , og Sykehuset Østfold starter et oppsøkende team sammen med Moss kommune. Dette rettes inn mot personer med både psykiatrisk sykdom og stort rusmisbruk.

Dahl Andersen vet likevel ikke om disse tiltakene kan redusere behandlingskøen innen psykiatri.

 - Dette med ventelister er egentlig ganske sammensatt, fordi vi ser at vi har økt kapasiteten mye, mens ventelistene likevel øker. Det betyr at det også er mange andre faktorer som også påvirker. Men det som er helt klart er at dette er tilbud som også vil gi større kapasitet, og da er det også å håpe at vi får redusert ventelistene, sier Irene Dahl Andersen.