Ny julerekord for grensehandelen

Olav Thons nyeste kjøpesenter solgte 22 tonn ribbe i forrige uke.

Grensehandel

Ribba går unna på Nordby shoppingsenter i desember. 22 tonn i forrige uke.

Foto: Kjell-Olav Nordberg / NRK

Julehandelen ved svenskegrensa når nye høyder i år igjen. Handlegale nordmenn har sørget for at kjøpmennene kan gni seg i hendene over desember-tallene.

LES: Grensehandelen øker

Nådd «magisk» grense

På Olav Thons ny-utvidede Nordby shoppingsenter er det handlet for 350 millioner kroner så langt i julemåneden. Ribbe har selvsagt vært en av de mest ettertraktede varene.

Bare i løpet av forrige uke ble det solgt 22 tonn ribbe over disken.

– Vi er så klart kjempefornøyd, sier senterleder Ståle Løvheim til NRK.

Han forteller at årets julehandel også fører til at senteret når en ny milepæl. Den totale omsetningen på Nordby vil i år bli på over tre milliarder kroner.

Det tilsvarer en økning på 60 prosent fra i fjor. Verdt å merke seg er at senteret utvidet med en rekke butikker i sommer.

– Det er en magisk grense vi nå passerer. Vi har jobbet hardt for det, men har ikke vært sikre på å klare det. Så det er veldig gledelig, sier Løvheim til NRK.

LES OGSÅ:

– Over all forventning

På Töckfors shoppingsenter, som også eies av Olav Thon, har man også satt ny julerekord - både økonomisk og ribbemessig.

Senterleder Helene Rödsett synes salget har gått «formidabelt bra» i desember. Omsetningen har steget med nærmere 20 prosent sammenliknet med i fjor.

Når det gjelder ribbe har det blitt solgt omlag fem tonn i uka denne måneden.

– Det har gått over all forventning. Vi var litt urolige i forkant med tanke på finanskrisa som har herja, men det var unødvendig, sier Rødsett til NRK.

Begge senterlederne gir den sterke kronekursen mye av æren for rekordhandelen.

LES: Hamstrer vitaminer i Sverige