Hopp til innhold

NRK Buskerud er nominert til Prix Radio

NRK Buskerud er nominert til Prix Radio i kategorien årets direktesending, i forbindelse med flommen i september i fjor. Prix Radio er radiobransjens egen Oscar-utdeling.

Flom i Vikersund

Under flommen ble NRKs reporter og teknisk sjef i kommunen innesperret i en butikk i Vikersund.

Foto: Merethe Åsegård / NRK

Anne-Marit Borgen Werring

Anne-Marit Borgen Werring var programleder under ekstrasendingen i forbindelse med flommen i Buskerud.

Foto: Johanna Hauge / NRK

– Vi i Buskerud er glade, og ikke så rent lite stolte. I går ble det klart at vi er nominert til Prix Radio. Bakgrunnen for nominasjonen er ekstrasendingen vi hadde i forbindelse med flommen i fjor høst. For en lokal redaksjon som oss, er dette innmari stas. Det sier programleder, Anne-Marit Borgen Werring.

Mye av Buskerud under vann

Etter et døgn med voldsomme nedbørsmengder, ble Buskerud andre september i fjor rammet av flom. Skoler ble stengt, og folk ble evakuert fra hjemmene sine. I Vikersund stod også store deler av sentrum under vann. Frykten for jordskred var stor, og vannet fortsatte bare å stige. Lytterne i Buskerud ble tilbudt en ekstrasending på radio fra klokka 12.03 til 13.00.

Eivind Bulie

Redaksjonssjef i Buskerud, Eivind Bulie mener redaksjonen må gå for gull.

Foto: Johanna Hauge / NRK

– De fleste husker kanskje at halve Buskerud sto under vann i starten av september i fjor. Det skjedde fort og mange steder på en gang, sier redaksjonssjef i Buskerud, Eivind Bulie.

– Hva tror du om sjansene for å vinne?

– Vi må gå for gull. Det er sterke konkurrenter, der alle slags små og store radiostasjoner er representert i de forskjellige klassene. Men det hadde vært veldig morsomt om vi bare klinka til og dro hjem fra den store prisutdelingen med gullmedaljen rundt halsen.

– Vi får uansett gå på rød løper og det er stort for oss, sier Anne-Marit.

Høyt nivå

Hovedjuryen har lyttet til rekordmange bidrag, og er de nominerte nå klare.

Chetan og Anne-Marit

Også i fjor var NRK Buskerud nominert. Den gangen i kategorien årets lokale sendeflate med morgensendinga – ledet av programlederne Anne-Marit Borgen Werring og Chetan Rastogi.

Foto: NRK

– Nivået på årets bidrag er eksepsjonelt høyt, aldri før har så mye god radio blitt levert inn til Prix Radio, skriver Morten Scott Janssen, leder i hovedjuryen.

Prisene deles ut på Radiodager i Oslo i september.

De andre nominerte til årets direktesending er:

Studentradioen i Bergen, Nyhetsuka Studentparmlamentsvalg

Tårer for Tiril, VM i skiskyting, NRK Sport

17. Maifrokost, P4

Kygohotellet, Nye Radio 1