Nekter for knivstikkingen i Askim

Mannen som er siktet for legemsbeskadigelse etter at to personer ble knivstukket i et bolighus i Askim mandag kveld har ikke erkjent straffskyld.

Knivstikking Askim

Politiet kan fremdeles ikke si om den siktede i Askim kjente knivofrene eller ikke.

Foto: Freddie Larsen

Han er en mann i 30-årene, og ble pågrepet i nærheten av villaen der en mann i 70-årene og en kvinne i 40-årene ble knivstukket mandag kveld .

Både politiet og mannens advokat bekrefter at han ikke erkjenner legemsbeskadigelsen han er siktet for.

Advokat John Arild Aasen sier imidlertid at han så langt ikke har fått snakket med klienten sin, og setter alt inn på å få gjort det i løpet av dagen.

Sparsomt med detaljer

Politiet sier også at det tar tid å få dannet seg et fullt bilde av den siktedes bevegelser mandag kveld. Planen er å få fullført avhørene av den siktede i dag.

De to ofrene ble begge operert på sykehus, men har vært i stand til å forklare seg for politiet. Men hva de har sagt ønsker ikke politiet å gå i nærmere detaljer om.

Les mer om saken:

Siktet mann avhøres tirsdag

Knivstikk-siktet mann i Askim avhørt

Per Fjeld, indre Østfold politistasjon

Per Fjeld ved Indre Østfold politistasjon sier det tar tid å få sjekket opplysningene den siktede har kommet med i avhør.

Foto: Beate Grøndahl / NRK

– Foreløpig forsøker vi å ettergå de opplysninger vi har og den forklaring den siktede har gitt for den dagen, sier politioverbetjent Per Fjeld.

– Det tar litt tid, vi antar at vi får en avklaring utover ettermiddagen.

Mangler svar

Politiet kan dermed fremdeles ikke si noe om hvorvidt de to ofrene for knivstikkingen er knyttet til den siktede på noen måte, eller om de to ble tilfeldige ofre for en knivmann. De to ofrene er en mann i 70-årene og en kvinne i 40-årene.

Først i morgen formiddag blir det avgjort om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling. Politioverbetjent Per Fjeld opplyser at de venter svar på tekniske undersøker og analyseresultater i morgen, og svarene på prøvene vil være avgjørende for hva som skjer videre i saken.