Nå gjør han Sabeltann-comeback

Terje Formoe tar et endelig farvel som Kaptein Sabeltann.

Kaptein Sabeltann

KOSTYME: Terje Formoe spilte selv Kaptein Sabeltann i mange år, før han overlot rollen til andre. Nå blir han å se i en musikkvideo.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Det blir siste gang jeg går i kostyme. Nå går jeg ut av kroppen hans for godt, så får han stå på egne sjøben heretter.

Kaptein Sabeltanns far, Terje Formoe, gjør comeback i en ny musikkvideo. Det blir hans endelige avskjed i rollen som han skapte for 27 år siden.

– Følger meg som en skygge

Selv om Kaptein Sabeltann trolig ble født i fantasien allerede i barndommen til Terje Formoe i Fredrikstad, så han for alvor dagens lys i 1989. I mange år spilte Formoe hovedrollen selv, men overlot senere roret til andre.

Terje Formoe og Kyrre Haugen Sydness

FILMROLLE: Kyrre Haugen Sydness har blant annet spilt Kaptein Sabeltann i filmene. Her sammen med Sabeltanns far, Terje Formoe.

– Selv om jeg ikke har spilt Kaptein Sabeltann selv på lenge, følger han meg som en skygge, sier han lattermildt.

I forbindelse med at Dyreparken i Kristiansand er 50 år i år, forbereder han sin største Sabeltann-produksjon noensinne.

– Vi nærmer oss 1,5 millioner solgte teaterbilletter siden oppstarten, og nå skal vi løfte det enda høyere. Vi har gått fra en stab på seks til 45, og årets stykke baserer seg på «Kaptein Sabeltann og den forheksede øya».

Terje Formoe

SKAPT HER: Kaptein Sabeltann ble skapt i Terje Formoes fantasi i barndommen, men så først dagens lys i 1989.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Ser alle forestillingene

Nå jobber han med å sy sammen flere stadier fra Sabeltanns historie. Det betyr også ny musikk.

– Jeg har skrevet en sang som heter «Som en skygge om natten», og det er i denne musikkvideoen jeg tar en avskjed med kostymet.

Selv om det blir et farvel, sitter Kaptein Sabeltann fast likevel, medgir han. Han har sett hver eneste forestilling, med unntak av en forestilling hver sommer.

– Da er jeg på grillfest, smiler han.

Terje Formoe

TETT PÅ: Terje Formoe jobber tett med alle forestillingene, og ser så godt som alle.

Foto: Anette Torjusen / NRK