Hopp til innhold

Mistillit mot Sylvi Listhaug

Arbeiderpartiet, Rødt og SV har fremmet mistillitsforslag på grunn av Altea-saken.

Sylvi Listhaug (Frp)
Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Under onsdagens bystyremøte fremmet Ap, Rødt og SV mistillitsforslag mot Frps byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug.

Bakgrunnen er mangelfull informasjon om sykehjemsskandalen i Altea, noe som også kommunerevisjonen har påpekt.

Mistillitsforslaget behandles av bystyret 27. oktober.

– Håndteringen rapporten beskriver er ikke tillitsvekkende, sa SVs Knut Even Lindsjørn under møtet.

Har ikke tillit til Listhaug

Lindsjørn påpeker at informasjonen fra byrådet til bystyret ikke har vært god nok, og at informasjonsplikten ikke har vært overholdt.

– Bystyrets mulighet til å gripe inn har derfor vært sterkt begrenset. På vegne av Ap, SV og Rødt fremmes følgende forslag: byråd for eldre og helse, Sylvi Listhaug, har ikke bystyrets tillit.

Var varslet

Tidligere har NRK Østlandssendingen at Arbeiderpartiet og SV vurderte mistillit mot byråden på grunnlag av siste granskningsrapporten som Kontrollutvalget har behandlet.

Partiene mener konklusjonen fra rapporten gir grunn til å kaste byråden.

– Kommunerevisjonen bekrefter bildet av sykehjemsprosjekt i Spania, som et mislykket prosjekt. Det har vært dårlig planlegging, dårlig oppfølgning og dårlig informasjon til bystyret, sa finanspolitisk talsmann i Ap, Trond Jensrud.

– Det har ikke gitt resultater, og man har sløst bort 35 millioner kroner. Det vil under vanlige omstendigheterville betydd mistillit.

– Et politisk spill

Byråden selv ser på mistillitsforslaget som et politisk spill.

– Dette er et rent politisk mistillitsforslag. Arbeiderpartiet og SV har aldri hatt tillit til meg og vil sikkert ikke ha det framover heller. Kommunerevisjonens rapport viste tydelig at ansvaret for byggingen av sykehjemmet i Spania ligger hos byrådsavdeling for byutvikling. Dette er ren politikk og forsøk på et politisk spill. Det er ingen formelle grunner til å stille et mistillitsforslag mot meg, sier Listhaug.