Med gull i blikket

Snøbrettcrosskjører Stian Sivertzen fra Kongsberg finpusser startteknikken før avreise til OL. Målet er en medalje, aller helst gull.

Stian Sivertzen

– Det er deilig å komme ut her i Funkelia nå og leike og ha det moro, men det er utrolig bra trening, sier OL-håpet Stian Sivertzen.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

Stian Sivertzen er ett av Norges medaljehåp i brettcross under OL i Sochi. Kongsbergkjøreren har vist at han kan, her tar han gull i et tidligere verdenscupen i Italia.

I X-games i USA ble han nummer seks i helgen. – Men nå er det snart avreise til OL og Kongsbergkjørernes tur. Han er en snartur hjemme etter X-games og testet bakkene i Funkelia i dag.....

Leker seg

Stian Sivertzen

Jeg har hatt fin utvikling i år, og går for medalje – helst gull, sier Stian Sivertzen

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

– I dag er det mest for moro, mest for min egen glede over å kjøre snowboard. Det er deilig å komme ut her nå og leike og ha det moro, sier den håpefulle Ol-deltakeren.

Det han var ute etter i Funkelia i dag var mest mulig pudderskjøring.

– Selv om dette er lek og moro, så er det faktisk skikkelig fin trening for min boardercross-kjøring. I pudderet får jeg utviklet stadig nye måter å kontrollere brettet på, sier han

Trener start

Men det er mange kjørere som er gode om dagen så dersom han skal lykkes i Sotsji må starten bli bedre.

– Jeg har ikke den råsete starten i øyeblikket, og skal til Oslo i morgen og jobbe sammen med Sindre Matsgård på Olympiatoppen for å få skikkelig kontroll på det til OL, sier Sivertzen.

Brettkjøreren som ble alvorlig skadet i prøve-OL for fem år siden fikk aldri deltatt i OL.

11. februar setter han seg på flyet til Russland.

Stian Sivertzen

Her er Stian der han helst vil være – i tet.

Foto: NRK

– X.games er stort, men det er ikke på langt nær så stort som OL, Det er mange i miljøet som mener X-games er det største for snowboarderne, men det er bare å tenke seg om. OL er noe alt som er av media får med seg. I Amerika settes X.games veldig høyt, men når det kommer til stykket er det ikke noe som betyr mer for amerikanerne enn et OL-gull, fastslår han.

Har medaljesjanse

Og Stian Sivertzen er ikke den eneste fra Kongsberg som setter kursen til Sochi. Sølvbyen kan varte opp med hele tre deltagere.

– Det er dritkult. Silje og meg på snowboard, og helt utrolig med Daniel Tande som er tatt ut til hopp. Jeg tror han har gode sjanser til å gjøre det godt.

Om sine egne sjanser, legger ikke Stian skjul på at han har ambisjoner.

– Jeg har hatt en fin utvikling i år, og målet er medalje – helst gull. Men jeg tar det litt som det kommer, sier han og forsøker likevel å ta av litt av forventningspresset.