Hopp til innhold

Løslater Belurs ektemann

Politiet ber ikke om forlenget varetekt, dermed løslates Belur Sardars ektemann mandag.

Belur Sardar
Foto: Politiet

Belur Sardars ektemann er siktet for forsettelig drap på sin kone.

Han har vært varetektsfengslet siden 29. oktober 2007.

HØR LENSMANNEN: - HÅPER VI FINNER HENNE

Politiet har helt siden mai 2007 gjennomført en omfattende etterforskning i saken. Det er gjennomført tekniske og taktiske undersøkelser samt omfattende søk. Varetektsfengsling har i en periode vært nødvendig for å hindre siktede fra å forspille bevis i saken, skriver politiet i en pressemelding.

Les også:

Fire nye uker for Belurs ektemann

Krever pizza og cola

Leter etter Belur i kummer

Det er gjort mange søk etter Belur Sardar uten at hun er funnet.

Foto: Hanne Kari Fossum / NRK

Fortsatt siktet

Ektemannen er fortsatt siktet for fortsettelig drap på sin kone Belur Sardar. Selv om siktede løslates, vil etterforskingen fortsette ved Nedre Eiker lensmannskontor med bistand fra Kripos.

- Løslatelsen av siktede nå, betyr at politiet per i dag ikke har tilstrekkelige bevis for å oversende saken til statsadvokaten med innstilling om at det tas ut tiltale mot siktede. I den videre etterforskingen vil politiet fortsatt søke å finne ut hvor Belur Sardar er og hva som har skjedd med henne, sier politiadvokat Anne Lisbeth Hjelle ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Etter løslatelsen er siktede undergitt varetektsrestriksjoner som bl.a. omfatter meldeplikt for politiet, og politiet har hånd om hans reisedokumenter.

Boligen i Mjøndalen

Belur Sardar ble meldt savnet fra boligen sin i mai 2007. Politiet mener hun forsvant i februar.

Foto: Mari Hvamb / NRK

Liten kontakt

Belur Sardar ble meldt savnet av sin ektemann i mai 2007. Politiet mener hun forsvant i februar 2007. Hun var ikke i besittelse av mobiltelefon eller reisedokumenter da hun ble borte. Paret har fire barn som er under barnevernets omsorg.

- Familien har hatt liten kontakt med mennesker i nærmiljøet, og det har vært en vanskelig etterforskning så langt. Vi er likevel sikre på at hun har blitt utsatt for noe kriminelt og etterforskningen fortsetter, sier lensmann i Nedre Eiker, Øyvind Aas.

Mannen er lettet

Mannens forsvarer Heidi Birkeland sier til NRK at mannen er lettet over å bli sluppet ut av varetekt.

- Han ser veldig frem til at han nå skal få treffe barna sine. Grunnen til at han ikke har sett dem mens han satt i varetekt var at politiet la ned et besøksforbud. Men nå som han er løslatt gjelder jo ikke det lengre, sier hun.

Birkeland sier at han nå skal prøve å etablere et så vanlig liv som mulig. Barna er under omsorg av barnevernet, de er ti, seks, tre og halvannet år gamle.

Politiet i Drammen

Mandag holdt politiet pressekonferanse om løslatelsen.

Foto: Kate Barth-Nilsen / NRK