Hopp til innhold

Kastet på gaten

18-åringen som for et halvt år siden stakk ned og drepte en 16 år gammel gutt på Fjellet ungdomshjem i Nannestad, er kastet på gaten.

Han kan ikke bo hos familien sin og har den siste uken bodd hos venner og på hotell betalt av advokaten sin, Abid Raja, skriver VG.

- Jeg har ringt både Frelsesarmeen og en rekke andre, men svaret er det samme. Det er fullt. Og vi kan ikke kjøre ham på et hospits i Oslo sentrum heller, sier Raja til VG.

Løslatt i sommer

22. mars i år knivstakk 18-åringen en 16-åring mens de begge bodde på barneverninstitusjonen Fjellet i Nannestad. 16-åringen døde av skadene, og 18-åringen er siktet for drapet. Han har sittet i varetekt i flere måneder, men ble løslatt i juni.

Deretter har han bodd en periode hjemme hos familien, men det er det uaktuelt å fortsette med.

- Det er en grunn til at jeg bodde på barneverninstitusjon tidligere. Det dreier seg blant annet om vold og konflikter. Og nå gjorde jeg et skikkelig forsøk på å få det til hjemme, men det gikk ikke, sier han til VG.

Fjellet

18-åringen bodde på ungdomshjemmet Fjellet i Nannestad.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Bodd hos venner

Den siste uken har han bodd hos venner og en natt på hotell. Barnevernet har ikke funnet noe sted til ham. Det synes advokat Abid Raja er forkastelig.

- Det er anledning til å la ham stå under barnevernet til han er 23 år gammel. Han kan ikke leve på gaten etter alt det han har opplevd.

Det har ikke lyktes NRK Østlandssendingen å få en kommentar fra barnevernet i Ullensaker.