Hopp til innhold

Kappet hodet av høner og flådde kanin

Ansatte fortviler etter at noen brøt seg inn på Hvam videregående skole natt til fredag og slaktet flere dyr. Blant annet ble en kanin hengt fra taket og flådd.

Fjøs på Hvam

Ansatte ble sjokkerte da de kom på jobb fredag morgen og fant flere døde dyr i fjøset.

Foto: Andreas Sundby / NRK

Hvam videregående skole har en landbrukslinje med egen smådyravdeling. Da ansatte kom på jobb fredag morgen ble de møtt av et grusomt syn. Flere smådyr på avdelingen var drept, skriver avisen Raumnes.

Bare hoder og innvoller lå igjen

– Dette er en opprørende hendelse som vi aldri har sett maken til. Vi ser alvorlig på at noen kan finne på noe slikt, sier politiførstebetjent ved lensmannskontoret i Nes, Gunnar Foseid til avisen.

– Hønene ble halshugd og det var bare hodene som lå igjen i fjøset. Kaninen ble hengt til taket og flådd. Kun skinnet og innvollene var igjen.

Per Corneliussen, rektor Hvam videregående skole

Rektor ved skolen, Per Corneliussen, sier til NRK at det var to høner og en kanin som ble drept.

– Hønene ble halshugd og det var bare hodene som lå igjen i fjøset. Kaninen ble hengt til taket og flådd. Kun skinnet og innvollene var igjen, sier Corneliussen.

Dyrene er trolig slaktet

Per Corneliussen

Rektor Per Corneliussen ved Hvam videregående skole sier skolen vurderer å sikre fjøsene bedre etter dette.

Foto: Andreas Sundby / NRK

Det ser ut som dyrene har blitt drept ved slakting, og rektor er glad for at de trolig ikke har blitt mishandlet.

– Det ser heldigvis ut som en human avlivning, men det er likevel helt uakseptabelt, fortsetter Corneliussen.

Nå vurderer skolen å iverksette tiltak for å sikre fjøsene bedre. De har både smådyr og større dyr som gris og kyr på skolen.

Dyredrapene skal ha skjedd mellom klokken 22 torsdag kveld og 08.30 fredag morgen.

– Vi har hatt krimteknikere på stedet. Vi ser alvorlig på saken og skal gjøre det vi kan for å oppklare dette, sier lensmann Bernt Ingar Jahren ved Nes lensmannskontor til NRK.

Rektor tror ikke noen av hans egne elever har noe med dette å gjøre.

– Alle våre elever hadde fri fredag, og det var ikke elever på verken skolen eller internatet. Jeg er derfor trygg på at det ikke er noen hos oss som har gjort dette, sier Corneliussen.

Nå ber politiet om tips i saken.

NRK skrev i en tidligere versjon at dyrene var mishandlet og drept på bestialsk vis. Rektor og politiet sier nå at dyrene trolig er slaktet og drept på en human måte.