Vitner kan ha sett Sigrid på vei hjem

Politiet sier de har vitner som kan ha sett Sigrid (16) på vei hjem fra venninnen natt til 5. august, men vil ikke si noe om hvor.

Sigrid før hun forsvant

Overvåkningsbildene viser Sigrid Schjetne (16) idet hun går av Tveita-bussen klokken 19.45 lørdag 4. august.

Foto: Politiet

Grete Lien Metlid

Politioverbetjent Grete Lien Metlid er leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Foto: Svein Olsson, NRK

Observasjonene kan være et viktig skritt for å få klarhet i hvor Sigrid Giskegjerde Schjetne har gått før hun forsvant.

– Vi har fått opplysninger om noen observasjoner som kan være av henne på vei mellom venninnen og barnehagen. Hvor disse er gjort, kan jeg ikke gå ut med, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid til NRK.no.

Tidligere har politiet opplyst at ingen har sett Sigrid etter besøket hos venninnen i Vetlandsveien. Det er rundt 2 kilometer fra venninnen og hjem til Sigrid.

Mobiltelefonen, skoene og en sokk ble funnet ved Østensjø barnehage omtrent 300 meter fra der Sigrid bor.

Nytt vitne i Låveveien

Metlid sier politiet hver eneste dag får nye opplysninger om bevegelser i området.

– Vi fikk i går kontakt med et vitne som har vært i Låveveien i det aktuelle tidsrommet.

– Hva så vedkommende?

– Det kan jeg ikke gå inn på, svarer Metlid, som påpeker at alle opplysninger fra området er interessante.

– Det kan være du ikke har sett noe, men at andre personer har sett deg. Derfor er det ekstremt viktig at vi får kartlagt alle bevegelser i området, uttaler Metlid.

Jobber med mobilspor

Hun sier politiet jobber med å kartlegge telefondata. Disse kan gi svar på hvor Sigrid har gått, men Metlid sier politiet ikke har noe de kan gå ut med av dette ennå.

Bistandsadvokat Harald Stabell påpekte overfor NRK i går viktigheten av å finne ut hvor Sigrid kan ha blitt bortført fra.

– Det haster med å få klarhet i hvor hun forsvant. Før det har man lite å gå etter. Foreldrene og jeg mener hovedfokus nå må være på bortføringsstedet, uttalte Stabell.

Etterlyser fortsatt bil

Tirsdag etterlyste politiet en mørkerød eller «burgunderrød» bil som ble observert utenfor barnehagen på Østensjø i tidspunktet da Sigrid forsvant.

– Sjåføren har ikke meldt seg, men vi har fått flere tips og opplysninger knyttet til denne etterlysningen, sier Metlid.

Personbilen som ble etterlyst skal være mørkerød eller vinrød. Den er observert i Låveveien i det aktuelle tidsrommet mellom 00.00 og 00.30 natt til 5. august.