Kan bli skjenkestopp i Oslo

Skjenketidene i hovedstaden kan bli strammet inn etter de alvorlige voldsepisodene de siste ukene.

Øl
Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

Etter en rekke episoder med utstrakt fyll, bråk og grov vold i hovedstaden på nattestid , skal nå Høyre/Frp-byrådet i Oslo vurdere å stenge kranene tidligere, skriver Aften.

Slutt på liberal skjenkepolitikk

For mens en rekke andre store byer har kuttet skjenketidene fra klokken 03 til klokken 02 i høst, har byrådet i Oslo ønsket å liberalisere ytterligere. I det foreliggende forslaget fra byrådet skal det fortsatt være mulig å skjenke til klokken 03. I tillegg vil det bli vurdert å utvide skjenketillatelsene for utsteder i trafikkerte områder i bydelene.

Anette Wiig Bryn

Byråd for næring og idrett, Anette Wiig Bryn.

Foto: Lise Åserud / Scanpix

Etter at opposisjonen og politiet slaktet det nye skjenkeforslaget, skal det opp på nytt i bystyrets helse- og sosialkomite over nyttår. Næringsbyråd i Oslo, Anette Wiig Bryn (Frp), gir nå signaler om at det kan bli aktuelt å snu.

- Vi følger nøye med på de kommunene som innskrenker. Dersom byer vi sammenligner oss med har gode resultater, så må vi kanskje vurdere å justere planen, sier hun.

Vellykket i Trondheim og Arendal

Også Oslo Høyre er nå på gli mot en mer restriktiv alkoholpolitikk, bekrefter Carl Christian Blich, som sitter i helse- og sosialkomiteen.

- Det at byrådets opprinnelig plan ligger på vent, er ikke uten grunn. Alkoholpolitikken i Oslo er et komplisert spørsmål, sier han.

- Å redusere skjenketidene er viktig for å begrense vold

Anne-Karin Kolstad, generalsekretær i rusfeltets samarbeidsorgan, Actis, sier i en pressemelding at hun er veldig glad for å høre at alkoholpolitikken i hovedstaden kan bli endret.

- Å redusere skjenketidene er en av de viktigste tiltakene som kan iverksettes for å begrense fylla og volden som er i tilknytning til skjenkestedene. Vi ser en positiv utvikling i flere av de byene som har strammet inn på skjenketidene. Flere av disse kommunene er det strammet inn med støtte fra både Høyre og Fremskrittspartiet, sier Kolstad.

Trondheim og Arendal er to byer som har kuttet en time på skjenkingen i høst. I begge byer kan politiet melde om en nedgang i antall ordens- og voldssaker.