Innbruddstyver blåser i alarmen

Flere hus blir robbet selv om de har alarm - men den hjelper uansett, sier politiet.

Innbruddstyv

Boligalarmer skremmer ikke lenger vekk innbruddstyvene. Men både politiet og alarmselskapene mener den utgjør en forskjell.

Foto: ScanStockPhoto

– Boligalarm er forebyggende selv om den ikke garanterer huset ditt mot innbrudd, sier kommunikasjonssjef i sikkerhetsselskapet G4S, Maria Conradi.

Denne uka skrev Fredrikstad Blad at over 20 huseiere i Fredrikstad ble robbet av innbruddstyver i årets to første måneder. Det er flere enn vanlig ifølge politiet, og mange robbes selv om de har boligalarm. Men en alarm har mange fordeler, mener Conradi.

– Vi samarbeider jo også med brannvesenet i Østfold som gjør at det er en nøkkelsafe i boligens vegg som gjør at brannvesenet kommer raskt til boligen hvis det brenner.

Ny type innbruddstyver

Til tross for at en rekke innbrudd den siste tiden har vært i boliger med alarm, viser tall fra NHO at det ER 28 ganger større sjanser for innbrudd hvis du ikke har boligalarm. Men Conradi bekrefter innbruddstrenden.

– Det er en ny type innbruddstyver som har kommet - altså mer profesjonelle ligaer som er på banen. De går raskt inn og raskt ut og kjenner også til alarmanlegg og har god teknisk kompetanse, forteller Conradi.

Ikke helt trygg - men forebyggende

Dermed er ikke boligen helt trygg, sier leder for krimavdelingen ved Fredrikstad politistasjon Jan Andreassen

– I flere av de innbruddene vi har registrert, så har det vært alarm installert.

Men også politiet mener boligalarmen likevel har en funksjon.

– Det er ingen tvil om at det å ha en alarm og alarmmerking hjelper. Det er forebyggende, sier fungerende krimsjef, Jan Andreassen.