Ingen vil ha fulltidsjobb

Alle sykepleiere på Ullevål som ufrivillig jobber deltid kan få full stilling hvis vil. Tilbudet har vært kjent en måneds tid, men ingen ha hittil sagt ja.

Sykepleier
Foto: Wiik, Eirill / SCANPIX

Ullevål sykehus har innført et enestående tilbud til sykepleiere på deltid som vil ha full stilling. Alle kan få full jobb med lønnstilskudd på toppen hvis de vil.

Se video: - Vil ikke bytte avdeling

Laber interesse

Ullevål universitetssykehus
Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

- Per dags dato har jeg fått null henvendelser, sier seksjonssjef Lene Sævik på Ullevål universitetssykehus.

- Dette her vært kjent i en måneds tid nå, kan dere gjøre noe mer for å få sykepleierne interessert?

- Det er klart at vi kan markedsføre dette bedre, sier Sævik.

Men interessen er laber. Bare 30 prosent av pleiepersonalet på Ullevål svarte i høst på en undersøkelse om behov for endret arbeidstid. Og 8 av 10 sa seg fornøyd med det de har.

- Må tenke seg om

Ullevål universitetssykehus, korridor
Foto: Sara Johannessen, Johannessen, Sara / Scanpix

- Sykepleierne må tenke seg litt om før de tar det tilbudet. De har redusert stilling på egen avdeling og ønsker å jobbe på egen avdeling, derfor tar de heller ekstravakter på egen avdeling enn å hoppe på det tilbudet, sier Arnhild Hage som er tillitsvalgt for sykepleierne.

Sykepleiere som ønsker å fylle opp stillingen sin blir ansatt med en del av sin arbeidstid på et nytt ressurssenter på sykehuset. Men de trenger ikke frykte for at de må toppe arbeidstiden på fremmede avdelinger, med fremmede avdelinger og nye sykdommer.

- Det de ikke vet er at vi kan tilby at de kan fylle opp turnusen sin i egen avdeling via ressurssenteret. Vi har så mye etterspørsel at det er ikke noe problem, sier Sævik.

- Har vært et problem

Landets beste jobbtilbud om fulltid for ufrivillige på deltid, er en del av sykehusets rekrutteringspolitikk, men sykepleierne på Ullevål har selv presset på for å få flere i heltidsjobb.

- Det er en del sykepleiere som har presset på for å få fulltidsjobb. Det har vært et problem ved sykehuset med mange deltidsstillinger, sier Hage.