Hopp til innhold

Holmås vant kampen mot Chaudhry

Heikki Holmås vant den tøffe kampen om andreplassen på SV stortingsliste i kveld. Seieren mot Akhtar Chaudhry var knapp.

Heikki Holmås og Akhtar Chaudhry

Heikki Holmås og Akhtar Chaudhry etter at nominasjonskampen var over.

Foto: NRK

Da alle stemmene var talt opp på SVs nominasjonsmøte, hadde Heikki Holmås fått stemmer 406, mens utfordrer Akhtar Chaudhry hadde fått 365. Fire stemte blankt.

Det betyr at Holmås fortsetter å ha en så godt som sikker plass på Stortinget.

36 år gamle Holmås har hatt plass på Stortinget helt siden 2001. I dag er han finanspolitisk talsmann for partiet. Hans tunge politiske erfaring var hans sterke kort i kampen med Chaudhry.

- Flammen blusser opp i meg hver gang jeg ser urett. Denne flammen har jeg ikke mistet etter fire år i frustrerende opposisjon og fire år i regjering. Derfor er det spennende å fortsette på Stortinget for SV, sa Holmås, da han talte til møtet før avstemningen startet.

Akhtar Chaudhry og Heikki Holmås

De to kandidatene avgir sine stemmer.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Det er blitt brukt imot Holmås at han opprinnelig er Hordaland og startet sin politiske karriere i Bergen. Han flyttet først til hovedstaden i voksen alder og ble i år valgt til leder i Oslo SV.

Heftig maktkamp

Nominasjonskampen i Oslo SV har i år vært svært hard. Både Holmås og Chaudhry har mobilsert medlemmene i partiet til å stemme på deres kandidatur. Det har vært beskyldninger om at medlemmer fikk kontigenten betalt og at medlemslister ble lekket til media.

Etter flere uker med bråk frikjente en intern granskning både Holmås og Chaudhry, og konkluderte med at ingen av dem har gjort noe galt.

- De siste ukene har vært de tøffeste i mitt liv, fordi vår evne til å mobilisere ble mistenkeliggjort, sa Chaudhry i sin tale til SV-erne.

Den store mobiliseringen gjorde at SAS-hotellets storsal var stappfull i kveld. Totalt 781 SV-ere kom til møte for å stemme. Vanligvis kommer det omlag 300 på disse møtene.

Video nsps_upload_2008_12_9_19_13_0_3208.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Bergenser vant kamp-votering i Oslo SV.

To representanter i dag

Tidligere på kvelden ble partileder Kristin Halvorsen gjenvalgt, som førstekandidat på listen.

Oslo SV har i dag to representanter på Stortinget, partileder Kristin Halvorsen og Heikki Holmås. Chaudhry møter i dag som fast møtende vararepresentant for Halvorsen fordi nummer tre på dagens liste, Heidi Sørensen, er statssekretær i Miljøverndepartementet.