Siste feriedag - unngå køene

Ferdig med ferien? Mange er på vei hjem fra hytter og sommerhus i dag. Sjekk hvordan trafikken påvirker deg her.

Bilkø

MIL ETTER MIL: Det kan ta lang tid å komme seg hjem fra fjellet søndag ettermiddag. På riksvei 7 i Buskerud toppet køen seg i 15-tiden etter feil med trafikklysene. (illustrasjonsfoto)

Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Ferien er omme for mange denne helga, med tett trafikk på hovedveiene. Et lysanlegg har gått løpsk og ført til kilometerlange køer på riksvei 7 ved Gulsvik i Flå kommune i Buskerud.

Geir Vidme

FRUSTRERTE: Lensmannen i Flå har fått mange henvendelser fra bilister som er lei av å stå i kø. - Flere lurte på om det var skjedd en alvorlig trafikkulykke, men dette skyldes lysproblemer, sier Geir Vidme.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Det er en hjemfartsdag, med mange som avslutter sommerferien. Vi jobber på spreng for å løst opp den verste køen som kjører østover.

Det sier trafikkoperatør Tove Sunde ved Veitrafikksentralen Sør.

Øyeblikksbilde NRK Trafikk 10.08.14

FØLG MED: Slik ser trafikkoversikten ut over landet vårt klokken 17 søndag ettermiddag. Hold deg oppdatert på nrk.no/trafikk for å se om du blir rammet av problemer på veiene.

Foto: Skjermdump / NRK Trafikk

Nesten en mil med bilkø

Lysreguleringen er satt opp mellom Geilo og Hønefoss mens det pågår vedlikeholdsarbeid på veien. I tillegg er hastigheten satt ned til 50 kilometer i timen og veien er innsnevret på strekningen. Problemene på riksvei 7 skaper store forsinkelser for bilistene.

– Køen har bygd seg opp mens trafikklysene var i ustand ved at de regulerte trafikken feil. Det toppa seg litt før klokka 15 i ettermiddag, med nesten èn mil lang kø for dem som kommer vestfra og skal videre øst fra fjellet, sier lensmann i Flå, Geir Vidme til NRK.no i 16-tiden.

Lensmannen sier han har fått mange henvendelser fra frustrerte bilister.

– Det er mange på vei hjem fra ferie på denne søndagen midt i august, og da blir det tett trafikk. Men at det skulle bli så lang kø var nok ingen helt forberedt på. Vi hadde de samme problemene i går, men i dag toppa det seg, sier han.

Les også:

Statens Vegvesen har startet manuell dirigering for å få unna ferietrafikken på riksveien.

– Gjennom dagen har vi forsøkt å reparere lysanlegget, men inntil videre er det satt ut av drift. Imens blir trafikken dirigert manuelt til vi får jobbet oss ferdig med trafikklysene, sier Sunde.

God flyt på ny E18

Mens fjellfaste bilister strekker på beina i Buskerud, har den nye firefeltsstrekningen på E18 gjennom Vestfold vist seg nyttig.

– Vi har ikke så langt oppfattet noen ulykker eller uforutsette hendelser i trafikken. Uten den nyåpnede strekningen på E18 mellom Sandefjord og Tønsberg tror jeg ikke vi hadde sett en så god flyt som i dag, sier trafikkoperatør Sunde.

Det er meldt om noe kø på europaveien ved Kragerø, men videre nordover går flyten fint - enn så lenge. For selv om det er tett trafikk uten forsinkelser fra Tønsberg mot Drammen, er trafikken økende utover ettermiddagen. Sunde oppfordrer alle som skal kjøre på hovedveiene om å ta det rolig.

  • Se siste bilde fra Vegvesenets webkamera på E18 ved Hanekleiva:

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «E18 Hanekleiva» i nytt vindu