Her pågriper politiet søsteren

Rett etter at saksbehandleren i Drammen kommune ble siktet for grov korrupsjon, tok hun kontakt med søsteren og ba henne fjerne dokumenter fra huset hvor hun bor.

Politiet går til pågripelse i korrupsjonssak i Drammen kommune

I Drammen tingrett sa kvinnen at hun ringte søsteren for å be henne lufte hunden.

Foto: Bjørn Olav Nordahl / NRK

Det var sist fredag morgen at den kvinnelige saksbehandleren ble gjort kjent med at hun var siktet for grov korrupsjon i forbindelse med byggesaksbehandling i Drammen kommune. Kvinnen skal ha mottatt betydelige beløp fra utbyggere som ønsket tillatelse fra kommunen til sine prosjekter.

Rett etter at saksbehandleren ble kjent med den alvorlige siktelsen, ringte hun sin søster. Søsteren fikk beskjed om å dra til siktedes bolig så fort som overhodet mulig.

Ole Johan Brett

Leder for Øko-teamet i Drammen, Ole-Johan Brett.

Foto: Politiet

– Jeg kan bekrefte at vi pågrep siktedes søster utenfor boligen. Hun hadde bilen full av dokumenter, sier leder for Øko-teamet i politiet i Drammen, Ole Johan Brett.

Stanset i oppkjørselen

Politiet slo til mot søsteren akkurat idet hun var i ferd med å forlate boligen. Hun ble stanset i oppkjørselen og beordret til å gi fra seg mobiltelefonen. Deretter ble bilen endevendt. Ole Johan Brett forteller videre at søsteren ble innbrakt til politihuset i Drammen.

– Hun har i avhør vedgått å ha bidratt til å fjerne bevis i en straffesak, sier Brett til NRK.

Politiet beslagla store mengder dokumenter under pågripelsen av søsteren. Etterforskerne bar flere søppelsekker og poser med saksdokumenter og arkitekttegninger fra søsterens bil over i politiets kjøretøy. Siktede nekter selv for at hun har bedt søsteren om på fjerne bevis.

Fant kontanter i konvolutt

På spørsmål fra dommeren i Drammen tingrett om hvorfor hun ringte søsteren, sa hun at hun hadde bedt søsteren om «å lufte hunden». Hun forklarte videre at hun jobber mye hjemmefra og at hun derfor har mange saksdokumenter liggende. Hun ble åpenbart ikke trodd av dommeren som ila henne varetektsfengsling i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud.

Under ransaking av siktedes hjem fant politiet også et større kontantbeløp liggende i en konvolutt. Dette beløpet blir satt i sammenheng med en overlevering av 25.000 kroner fra en utbygger i Drammen tidligere i forrige uke. Den siktede kvinnen nektet i Drammen tingrett for at hun hadde en konvolutt med et slikt beløp hjemme hos seg.