Hemsedal vil kvitte seg med fyllestempelet

Hemsedal vil ikke lenger være beryktet for fest og fyll. Nå skal de ansatte i reiselivsnæringen kurses i alkoholloven.

Alkokurs

Barene i Hemsedal skal holde seg strengt innenfor Alkohollovens regler i vinter. Derfor arrangerer næringen i samarbeid med kommunen kurs for de ansatte i næringen.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Det er 19 skjenkesteder i Hemsedal, en kommune med drøye 2000 innbyggere.

Saksbehandler i skjenkesaker, Marit Wøllo, tror det er viktig å lære opp spesielt de nyansatte på hotell og i barer så ikke bygda får et negativt rykte for å være løssluppen med skjenking av alkohol.

– Jeg oppfatter skjenkebedriftene her som seriøse og de ønsker å heve kompetansen hos de tilsatte for at de skal være best mulig rustet til å møte den virkeligheten som er her oppe når de store hordene inntar bygda, sier Wøllo.

Les:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lars Hansen og Marit Wøllo

Hotellvert Lars Hansen på Skogstad Hotell sammen med saksbehandler i Hemsedal kommune, Marit Wøllo.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Utfordringer

For bedriftene i Hemsedal er det viktig å ta et tak sammen med kommunen for å lære opp alle ansatte som har befatning med alkohol. Onsdag kveld deltar 30 ansatte, både nyansatte og gamle travere i reiselivsbransjen, på kurset.

– For oss er det veldig viktig slik at alle ansatte er hundre prosent trygge på seg selv i den jobben de skal utføre på jobb hos oss. Det vil alltid være utfordringer når man er nyansatt, og det er en del ytre påvirkninger som spiller inn når man skal servere folk alkohol, sier hotellvert Lars Hansen

– Det viktigste de skal lære på kurset er å bli trygge på at de kan det de skal, slik at de kan gå ut og håndheve det. For eksempel må de vite om aldersgrenser, overskjenking, og litt om hva som er de alkoholpolitiske retningslinjene. Hva som gjelder spesifikt for Hemsedal kommune, sier Wøllo.

Les også: