Hektisk sommernatt for politiet

Politiet i Østfold melder om mange ordensforstyrrelser i byene i løpet av lørdagskvelden og natten.

Politi

Politiet i Østfold har hatt en hektisk natt.

Foto: Illustrasjonsfoto / Scanpix

Den lyse og milde forsommernatten gjorde sitt til at ordensmakten i fylket fikk litt å ta tak i. Og en god del av det hadde sammenheng med at enkelte hadde fått vel mye å drikke.

Allerede ved halv-ti tiden på lørdagskvelden måtte politiet hente en mann i 30-årene i Klostergata i Moss. Han forstyrret ro og orden, og fikk losji i politiets drukkenskapsarrest. Siden forholdet er anmeldt, får saken trolig et etterspill for mannen.

Drikkelag på brygga

Omtrent på samme tid måtte politiet i Halden rykke ut til brygga på Grønland. Der var det et drikkelag bestående av seks personer. Drikkelaget ble oppløst og de seks ble bortvist fra stedet.

En halvtimes tid før midnatt ble det meldt om båtbrann i Rosefjorden i Vansjø. Brannvesen og politi rykket ut, men det ble aldri funnet tegn til noen brann i noen båt.

Litt etter midnatt ble en mann i 20-årene stanset mens han kjørte bil. Bilføreren synes å være beruset, og politiet sikret seg nødvendige prøver og mannens førerkort.

En times tid etter dette stanser politiet en moped i Rakkestad. Føreren hadde ikke noe gyldig førerkort og hadde også tatt med seg en passasjer på mopeden. Han ble anmeldt for forholdet.

Flere ble sendt hjem

Ved firetiden på morgenkvisten søndag morgen melder politiet om mange ordensforstyrrelser i sentrum av byene. Det var nødvendig å be flere går hjem. To personer ble anmeldt.

I Fredrikstad sentrum ble tre personer anmeldt for urinering i sentrum.