Hopp til innhold

Harselerer med Farmen-deltakere

Dette året er det kjendisene fra TV-programmet Farmen som får gjennomgå i Hønefossrevyen.

Eivind Lien som Jarl Goli i Hønefossrevyen

Eivind Lien som Jarl Goli i Hønefossrevyen.

Foto: Vegard M. Aas / NRK

Det går mot de siste forberedelsene for gjengen bak årets Hønefossrevy. Flere uker med hard jobbing skal kulminere i 50 forestillinger i løpet av sommeren.

– No vil jo dei andre kjendisene i Farmen gjerne være med i det countrybandet mitt då, men altså faen. Dei kan jo faen ikkje synge, veit du. Det er helt håplaust, veit du. Dei høyrer berre på sånn hipp og hopp og rapp og Kygo og Pyro og lego og bingo. Det er berre drit alt saman, forteller "Lothepus" spilt av Morten Grøtnes.

Komiker Jonas Rønning har sammen med Bror Andersen vært med på å utvikle manuset til Hønefossrevyen.

– Det er masse på gang. Jeg har i mange år hatt en rolle som stand up-prest som tenker nytt i kirka. Presten holder en gudstjeneste sammen med russen hvor de synger "herregud, russ er sykt dyrt å være" og får frem både russens og prestens budskap, forteller Rønning

Les også: Kongen gratulerer kongen

Store pupper og rosa g-streng

Morten Grotnes i Hønefossrevyen som Lothepus

Morten Grotnes i Hønefossrevyen som Lothepus.

Foto: Vegard M Aas / NRK

Showet tiltrekker seg folk fra hele landet i alle aldre. Noe lokal revy blir det med andre ord ikke, forteller Rønning:

– Hønefossrevyen er jo myndig i år. Det er den 18. gangen, og har spredt seg langt ut over Ringerikes grenser. Folk fra hele landet kommer for å se på oss, så vi passer på at det er noe for alle.

Mens Rønnings "Petter Pilgaard" skal spille på sitt eget muskuløse vaskebrett, blir "Vendela Kirsebom" spillende på sag. "Linni Meister" vil spille på sex, mens "Jarl Goli" lover munter melodi fra Meisters undertøy.

11.000 forhåndssolgte billetter

Gjengen har kjent hverandre siden russerevyen, og hjernen bak revyene Bror Andersen, forteller at det er like moro å jobbe med gjengen den dag i dag. Så langt er det forhåndssolgt 11.000 billetter.

– Vi tenker på det "jøss, har det gått 18 år? Så lang tid!", så går vi på og er like barnslige og tullete, avslutter Andersen.

– Blir det vanskelig å overgå seg selv når man har holdt på så lenge?

– Vi har lært oss et triks. Det er å lage for mye. Når vi begynte å samle trådene skikkelig for tre uker siden så hadde vi 25 nummer som skal ned til 14 nummer og da er det som å koke kraft. Da blir det bra når man får kokt lenge nok, forteller Jonas Rønning.

Bror Andersen og Jonas Rønning

Bror Andersen og Jonas Rønning.

Foto: Vegard M. Aas / NRK