Hankø-utbygger truer med søksmål

Hevder at Vikane Vel og fire privatpersoner farer med usannheter om utbyggingen av i Husebukta på Hankø.

Husebukta

Stridens kjerne: Husebukta.

Foto: NRK

Utbyggeren av den planlagte hytteutbyggingen i Husebukta på Hankø truer med søksmål mot Vikane Vel.

I et avisinlegg som sto på trykk i Fredriksstad Blad påstår velforeningen at mulige kjøpere løper en enorm risiko ved å investere i noen av de 40 utleiehyttene som er planlagt i Husebukta på Hankø.

Klager på Zwart

Bak innlegget står Vikane Vel og kvartetten Eilev Pettersen, Harald Zwart, Espen Horn og Kristin Johanessen.

- De skriver stygge ting. Blant annet at utbyggerne holder folk for narr. Utbyggerne har ikke kommet i en posisjon at de har markedsført noe som helst ennå, sier advokat Arne Os til NRK Østfold.

Han representerer Hankø Utvikling AS.

- Det leserinnlegget inneholder mange faktafeil. Det har som formål å stanse hele prosjektet på et stadium da man ikke har klarhet i hvordan det skal markedsføres og organiseres, fortsetter advokaten.

- I prinsippet straffbart

- De har altså ikke noe faktagrunnlag for å mene noe slikt. Det er også mange andre sterke utsagn. Når jeg har skrevet et brev til disse, er det for å gjøre dem ettertrykkelig oppmerksom på at hvis man skal fremsette offentlig beskyldninger mot folk, skal det være sant, fastslår Os.

- Dette er usant, og da er det ærekrenkende, injurierende og i prinsippet straffbart. Vi har varslet om at dersom dette gjentar seg, kan de vente et søksmål.

- Vil få all informasjon

Advokaten forsikrer at utbyggerne spiller med åpne kort i prosessen.

- En megler vil ikke prøve å lure noen inn i et prosjekt. Man vil få all den informasjonen man trenger for å vurdere risikoen før man eventuelt deltar som aksjonær eller interessent. De er altfor tidlig ute med spekulasjoner, hevder Os.

- Man kan mene hva man vil om et prosjekt i det offentlige rom. Man kan være uenig i prosjektet, men man kan ikke sette fremsette påstander om at de som står bak prosjektet har til hensikt å lure folk, sier advokaten til NRK Østfold.

- Jeg forventer et skikkelig svar.

Beklager ordvalget

Eilev Pettersen i Vikane Vel på Hankø beklager ordvalget i leserbrevet, men mener utbyggerne da må bevise at velforeningens påstander er feil.

- Hvis de føler seg trakassert eller ærekrenket på bakgrunn av den kommentaren, er vi villige til å beklage det, men jeg synes at de da bør bevise at vi tar feil, sier Pettersen.