Gunn Cecilie Ringdal kan bli Høyres ordførerkandidat i Lier

Lier Høyres nominasjonskomite har innstilt Gunn Cecilie Ringdal som ny ordførerkandidat.

Gunn Cecilie Ringdal

KORT VARSEL: Spørsmålet om å bli ordførerkandidat kom svært uventet på Gunn Cecilie Ringdal

Foto: Nora Brønseth / NRK

Spekulasjonene om hvem som skulle bli Lier Høyres nye ordførerkandidat startet umiddelbart etter at det i går ble kjent at nåværende ordfører Helene Justad ikke tar en ny periode.

Allerede i går kveld hadde nominasjonskomiteen sitt møte, og den opprinnelige listen er uforandret med ett unntak: Ny toppkandidat er Gunn Cecilie Ringdal.

Kom brått

– Jeg ante ingenting om dette sa jeg sto opp i går morges. Da kom Øyvind Ekeberg hagen, som er leder i Lier Høyre, uventet på besøk og foreslo at jeg skulle innstilles som Høyres ordførerkandidat i Lier.

– Vi hadde en lang prat, og etter at vi hadde snakket en stund, kom jeg til at jeg faktisk hadde lyst til å være med å utvikle de mulighetene Lier har foran seg.

Hun vil ikke komme med noe klar programerklæring foreløpig, men ser for seg at arbeidet me den nye fjordbyen blir viktig.

– Jeg bor på Nøste og ser ned på Lierstranda hver dag, og tenker at det er enorme muligheter her, sier hun.

Bred erfaring

Ringdal er utdannet jurist og har de seneste årene jobbet i advokatfirmaet Svensson Nøkleby

Ordfører i Lier

Det har vært en del strid rundt ordfører Helene Justad, men det kom overraskende på allmennheten at hun valgte å takke nei til en ny periode.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Hun har bred politisk erfaring og har vært leder i Lier Unge Høyre, Buskerud Unge Høyre og nestleder i Buskerud Høyre. I tillegg har hun tre perioder bak seg i kommunestyret, en periode i fylkestinget og rikspolitisk erfaring.

Hun er gift med statssekretær Amund D. Ringdal og sammen har de to sønner. Hun er opprinnelig Sylling-jente, men bor nå på Vestre Nøste.

Bråk

Det kom overraskende på allmennheten at nåværende ordfører Helene Justad ikke ville ta gjenvalg, men i politiske kretser i Lier er det kjent at det har vært betydelige gnisninger, og at ikke alt bare har vært fryd og gammen.

– Lier Høyre er glade for at Gunn Cecilie stiller seg til disposisjon for vervet og mener at vi har et meget godt listeforslag å presentere for nominasjonsmøtet. Vi gleder oss til valgkampen, sier leder i Lier Høyre, Øyvind H. Ekeberg i en pressemelding.

Nominasjonsmøtet er berammet til 17. mars.