Gullfest for seriesølv

Det ble et 0-2-tap i den siste eliteseriekampen for Fredrikstad søndag kveld. Men, byen feiret at FFK tok sølv i eliteserien.

Fredrikstad feiret sølvvinnerne i FFK

Kampen gikk for et fullsatt Fredrikstad stadion som hyllet sine helter uansett resultat i kveld.

Tusenvis av mennesker hadde samlet seg på Torget i byen etter kampen. Der var det flere musikere og fotball-gale kjendiser som varmet publikum med underholdning.

Det hele ble avsluttet med et storslagent fyrverkeri.

Tarik var der

Tarik Elyounoussi, som nå spiller for nederlandske Herenveen, kom til Fredrikstad for å feire sølvmedaljen med tidligere lagkamerater.

(Teksten fortsetter under bildet)

Spillerne ankommer sølvfesten på stortorvet i Fredrikstad

Tarik Elyounussi ble tatt svært godt imot av både gamle spillere og supportere.

- Det er kjempegøy med sølvet, og jeg er utrolig stolt av det gutta har utrettet. Kanskje vi trekker FFK i Europacupen til neste år - det ville vært noe, sa Tarik til Fredrikstad Fotballklubbs nettsider på torsdag denne uka.

Det var et smekkfullt Fredrikstad stadion som fikk et gjensyn med Elyounoussi søndag.

Spennende innspurt

Sølvkampen ble avgjort i forrige runde da FFK spilte borte mot Molde på Aker stadion.

Molde ledet 1-0 helt til det gjensto åtte minutter av ordinær tid, men Andreas Tegström, som kom inn i annen omgang, ville det annerledes.

Med to mål i løpet av fem minutter , ble han dagens mann, og dermed sikret han Plankebyen sølvmedlajen i 2008-sesongen.

Da FFKs sølvgutter kom hjem med medaljen sikret etter seieren i Molde, ble de tatt i mot som helter, men flagg og kake:

FFK jubler for sølvet
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Forberedte seg godt før Molde-oppgjøret

På forhånd hadde FFK-trener Anders Grönhagen håpet at medaljestriden skulle være over for Fredrikstad-lagets del etter nest siste serierunde.

- Vi skal ha en bra oppladning før Molde- kampen. Det blir en bra treningsuke og vi kommer til å dra opp dagen før for å forberede oss på best mulig måte, sa Grönhagen den gang.

Enkeltspillere avgjør

Lukten av medalje kjente FFK for alvor etter seieren mot Viking to runder før sesongslutt.

FFK - Viking 19.10 - 08

Her jubler raymond Kvisvik sammen med lagkameratene etter at han ble matchvinner i kampen mot Viking 19. oktober.

- Når vi er kommet i en posisjon hvor vi har sjanse, må vi jo kjempe. Vi skal mobilisere alt vi har de siste to kampene, og håper det rekker, sa Fredrikstad-treneren.

Da var det Raymond Kvisvik som sørget for seieren med kampens eneste scoring, og trener Grönhagen likte det han så .

- Til tross for at han har hatt karantene i tre omganger i årets Tippeliga, så syns jeg han gjør en bra innsats mot Viking, sa svensken.

Populær svenske

Anders Grönhagen har blitt en populær mann og et kjent navn i Fredrikstad etter at han ble presentert som FFK-trener i januar i fjor .

FFK-trener Anders Grönhagen

FFK-trener Anders Grönhagen var gjest i Lotte Olsens radiosending i NRK Østfolds lokaler før den viktige kampen mot Molde 26. oktober.

På litt over et halvannet år har han ledet FFK til toppen i eliteserien, og i år har han blitt nominert til årets trener .

I tillegg er Fredrikstad-lagets Fernando Wallace nominert for årets mål, og forsvarskjempen Raijo Piiroja er nominert som årets forsvarsspiller.