– Rosenborg får bare prate. De er vel glad i Twitter og alt det tullet der.

Ola Kamara er ikke enig med Nicki Bille Nielsen i at Godsets kamp mot Jablonec gir Rosenborg en fordel på søndag.

Ola Kamara

Ola Kamara scoret mot Jablonec, og sier selv han ikke har noen problemer med å få overskudd før kampen mot Rosenborg. (Arkivfoto)

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Med 3–1 tap hjemme mot tsjekkiske FK Jablonec, ble Strømsgodset slått ut av Europaligaen på torsdag.

Men allerede i pressesonen etter kamp var det noe annet som stod i fokus – nemlig kampen mot Rosenborg på søndag.

Nicki Bille Nielsen

Rosenborgs Nicki Bille Nielsen tror Godset er mer slitne enn trønderne på søndag.

Foto: Rune Karlsen

Nicki Bille Nielsen sa til TV2 torsdag at det er en fordel for dem at SIF måtte ut i en tøff kamp i Europaligaen. Det fikk Ola Kamara til å tenne på alle plugger.

– Rosenborg får bare prate mye. De er vel glad i Twitter og alt det tullet deres, så det får de bare fortsette med, så får vi konsentrere oss om fotball, sier Kamara.

Kampen mot Rosenborg blir viktigere

Selv om Godset var det førende laget i store deler av kampen i går, fikk de seg en virkelig leksjon i effektivitet av tsjekkerne. Det var tungt å svelge for flere Godsetspillere.

– Det er klart det er skuffende å ryke ut av Europa. Vi føler at dette er et lag vi skal gå forbi over 2 kamper. Det klarte vi ikke denne gangen, og nå venter en viktig kamp mot Rosenborg på søndag, så vi får bare bruke dette til noe positivt, sier Jørgen Horn.

– Gjør dette at kampen mot Rosenborg blir enda viktigere?

– Ja, på slutten der er det jo ferdig på 2-1, så da er det bare å prøve å gjennomføre med stil. Vi har fokus på Rosenborg allerede nå, det er bare å prøve å glemme dette her, forklarer Horn.

– Offensiv som bare det

deila

Ronny Deila mener Godset må bruke tapet mot Jablonec til noe positivt.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Trener Ronny Deila håper gårsdagens tap skal hjelpe laget til å slå Rosenborg.

– Vi må bruke dette positivt. Det må tenne oss, og vi skal revansjere oss allerede på søndag.

– Blir dere mer offensive av dette?

– Jeg er i hvert fall offensiv som bare det. Vi har fortsatt en vanvittig statistikk her på Marienlyst, og vi gleder oss til kampen mot Rosenborg.

Han er ikke enig i at han og spillerne frykter et tap mot Rosenborg.

– Nei, hva har vi å tape? Vi har gjort en kjempejobb så langt i sesongen. Vi skal slåss med nebb og klør for å komme ut i Europa neste år igjen også, forteller Deila.

Ingen seriefinale

Stefan Johansen er en av dem som nå ser frem mot toppoppgjøret mot RBK. Flere har hevdet at kampen er dratt helt ut av proporsjoner i media. Det er ikke Johansen enig i.

– Nei, det er jo akkurat slik som det skal være. Det er et toppoppgjør i eliteserien. Det er en kamp som hele Drammen og vi spillerne ser frem til, så den er akkurat så «hypet» som den skal være, sier Johansen.

Stefan Johansen

Kampen mot Rosenborg er ingen seriefinale, mener Stefan Johansen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Men er det en seriefinale?

Nei, det er det ikke. Det tror jeg både vi og Rosenborg vet. Det er langt igjen, så det er nok ikke en seriefinale.

– Dette er ikke noen gullkamp. I fjor ledet vi vel med 7 poeng på Molde på et eller annet tidspunkt, og vi endte 4 poeng bak. Så det blir jo ikke noen gullkamp nå uansett. Det er ikke sikkert det er noen fordel å ligge foran en gang, påpeker Ola Kamara.

– Får sammenligne bein på søndag

Én ting er i hvert fall Stefan Johansen sikker på. Kampen mot Rosenborg ble svært mye viktigere i løpet av 90 minutter på Marienlyst torsdag.

– Ja, det skal vi ikke legge skjul på. Nå har vi en ting å kjempe om. Vi ønsker å være med på alle tre fronter, men det klarte vi ikke. Så kampen mot Rosenborg blir enda viktigere, men samtidig skal vi ikke gå å være redde for den kampen. Vi skal kose oss og ha den gleden som vi pleier å ha på hjemmebane. Fullsatt Marienlyst, det blir artig, sier Johansen.

– Er det fordel Rosenborg, med tanke på Godsets kamp mot Jablonec?

– Vi får sammenligne bein på søndag, avslutter Johansen.