Hopp til innhold

God stemning på Østfoldstafetten

Både små og store fikk ladet opp til den kommende sesongen da Fredrikstad var vertsby for den tradisjonelle Østfoldstafetten.

Ulf Reffsgård

Ulf Reffsgård.

Foto: Joakim Bekkåsen
Østfoldstafetten

Innspurt i Østfold-stafetten

Foto: Joakim Bekkåsen
Østfoldstafetten

Østfoldstafetten

Foto: Joakim Bekkåsen

23 lag deltok på stevnet, som hvert år arrangeres i forskjellige byer i fylket. Denne gangen var det Fredrikstad som skulle være vertsby og fikk besøk av utøvere fra Askim, Moss, Slevik og Varteig.

Ivrige Askim-gutter

Fire gutter fra Askim jogget flere ganger rundt i løypene, før det hele startet. De skulle varme opp ordentlig, og dermed være godt forberedt til start. De hadde kjørt et stykke for å komme til stevnet, og skulle derfor yte maksimalt.

– Nå skal vi virkelig kjempe om seieren, for Askim er best, ingen protest, roper Aleksander Nyberge (10) og Jonathan Jansen (10).

Andreas Nyberge (9) og Truls Melbye Bråthen (10), at de ikke har noen problemer med å reise så langt, bare for å spurte noen meter. Guttene er nemlig vant til en travel hverdag.

– Å reise til Fredrikstad er faktisk ikke så langt, i forhold til hvor langt vi pleier å reise til andre stevner. Vi drar på skolen tidlig om morgen, kommer hjem, gjør lekser og drar på trening. Når vi da kommer hjem er det rett i seng, så det blir litt travelt, smiler de aktive Askim-utøverne.

Godt fornøyd

Arrangementleder, Ulf Reffsgård, holdt høyt tempo i jobbingen en drøy time før stafetten startet. Mye skulle gjøres, og alle utøverne måtte komme på plass. Men han var ikke helt fornøyd med at så få lag hadde meldt seg på Østfoldstafetten.

– 23 lag er helt greit. Litt få er det riktig nok, men allikevel blir det veldig artig. Vi gjør det beste ut av det vi har og det ser ut som om det er mange som gleder seg til start. Her har vi med barn og voksne, og det er litt ekstra moro. Nå skal vi bare kose oss og lade opp til den spennende sesongen, avslutter han.